TotPescuit

Sute de kilograme de pește și 1.5 kilometri de plase, în prohibiție

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, împreuna cu reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, în urma cărora au constatat infracțiuni de braconaj piscicol și au depistat 200 de kilograme de pește și 1500 metri de plase din material textil și mono-filament. 

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din Sulina, aflați duminică, 15 mai, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu cu ambarcațiunea din dotare, efectuând o acțiune în comun cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, în zona Melea, Sf. Gheorghe, au depistat un bărbat care pescuia în perioada de prohibiție, dintr-o ambarcațiune. Cu această ocazie polițiștii de frontieră au descoperit 270 metri de plasă și 113 kilograme de pește din diferite specii. 

De asemenea, polițiștii de frontieră au mai descoperit, în zona lacului Sinoe, 30 de plase mono-filament, cu o lungime totală de 750 metri si 50 kg de pește din diferite specii capturat în ele. 

Tot duminică, 15 mai, polițiștii de frontieră din Chilia, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, cu ambarcațiunea din dotare, în zona Merheiul Mic, au descoperit 325 metri de plase și 23 kilograme de pește, diferite specii. 

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „utilizare plase mono-filament și pescuitul în perioada de prohibiție”, plasele au fost confiscate, iar întreaga cantitate de pește a fost predată unor societăți comerciale de profil. 

Sursa: Cătălin Legănel, www.tlnews.ro

Acesta este doar vârful aisbergului, o picătură din oceanul braconajului românesc. Vă dați seama că aceste nereguli au fost descoperite ziua, în amiaza mare, atunci când statutul funcționarului public le permite autorităților să efectueze controale pe teren. Un fost Guvernator al Deltei ne spunea că personalul cu drept de inspecție și control nu poate acționa noaptea, atunci când majoritatea braconierilor își desfășoară activitatea, pentru că „nu îi permite statutul funcționarului public”… 

Prohibiția generală e raiul braconierilor. În fiecare noapte din prohibiție sute de kilograme de pește pleacă din apele publice. Dormiți liniștiți, dragi pescari. S-a făcut mult pește anul ăsta! 

P.S. Îți place TotPescuit.ro? Atunci m-aș bucura dacă te-ai abona la Totpescuit.ro Aici (în partea de jos a paginii).

Trackback de pe site-ul dvs.

Comentarii (6)

 • Avatar

  Darius

  |

  Super acțiune! Felicitări inițiatorilor!
  Trist totuși că suntem foarte departe de normalitate și echilibru…iar aceste acțiuni sunt încă doar un strop de ploaie într-un deșert.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Macar in timpul prohibitiei ar trebui sa vâneze braconieri zilnic!

   Reply

 • Avatar

  Doc

  |

  Salutare ✌️.Da, într-adevăr e doar vârful aisbergului.Se braconează la greu în prohibiție . Pe malul Dunării la Ghecet și bacul la din I.M.Braila.s-a dat la năpatcă în draci și ziua și noaptea ,au prins numai crap plin cu icre Unde sunt bugetarii de la ANPA , Jandarmeriei și Poliție de frontieră!?.Au știu să vină la lansetarii care dădeau la scumbie și să le numere cârligele ( care avea mai mult de 2 luă amendă sau era gonit). Știu jigodii care au zeci de dosare penale pentru braconaj și dau în continuare de ani întregi .Probema e că aceste amenzi nu mai sperie pe nimeni.Pe Dunarei de multe zone a fii monofilamentist și reneliști e o obișnuință . Apropo ,vineri la Tulcea e un mare protest la ARBDD , spre să ajung,e musai să le arătăm că nu suntem
  buni de Fraieri.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Salut! În ultimii ani autoritatile s-au razboit mai mult cu lansetistii decat cu braconierii. Asta e realitatea, din pacate…

   Reply

 • Avatar

  Andrei

  |

  Trist, foarte trist, ca de obicei (adica si mai trist).
  Am vizionat de curand mai multe filme ale unui renumit pescat maghiar – nu-i spun numele ca sa nu-i fac reclama aici – iar in unul dintre ele pescuieste pe Dunare in 2021, in toate cele patru anotimpuri. Zona maghiara a fluviului a devenit cu trecerea anilor un adevarat paradis – iar pescarii de acolo emana pur si simplu respect si grija pentru fauna si flora locala. Omul prinde – si elibereaza, desigur (cu exceptia fitofagului, care prin lege, in Ungaria trebuie retinut) niste pesti superbi, cum de cele mai multe ori nu se prind nici pe baltile private in Romania. Pe Dunarea romaneasca, desi de cateva ori mai lunga decat cea maghiara si cu zone, cel putin din punct de vedere al reliefului, mult mai spectaculoase (ce sa mai zicem de Delta, care probabil ca daca ar fi fost maghiara ar fi fost paradisul pescarilor din Europa si nu numai – asta-i adevarul, vrem sau nu vrem sa recunoastem) de la an la an abia daca mai prinzi ceva si asta daca esti pescar foarte priceput si stii locurile. O fi de la incalzirea globala? O fi de la cormorani? Probabil.

  Reply

Lasă un comentariu