TotPescuit

Public sau privat?

Pescuitul nu mai e ce-a fost. Nu știu dacă asta e de bine sau de rău. Întâlnirea omului modern cu natura se face azi prin intermediari. Vânzători de plăcere. Stai cuminte la coada de intrare în incintă și-ţi iei bilet. Ești un client. Un pseudo-pescar în căutarea dozei de endorfine. Dacă te gândești mai bine, deja trăim vorbele răposatului…vizităm știuca (și nu numai) la muzeu.

Dacă mergi pe natural, dai peste alte hibe. Ești consumator de natură moartă. Fiecare pește prins e un mare bonus. Îţi vine să urli de fericire. Peștii de pe natural sunt greu de prins în primul rând pentru că sunt puţini. Apoi, sunt și păţiţi, că au trecut prin multe.

Contrar aparenţelor, nici pe privat nu-i tocmai ușor să prinzi un pește. Poate a mai fost prins. Poate ești al zecelea pe ziua de azi care încearcă să-l prindă. Poate dai și tu peste fenomenul, din ce în ce mai întâlnit, de maree de apă dulce. La Cluj, de exemplu, în cel mai ploios an din memoria mea postdecembristă, majoritatea lacurilor sunt jos…Un fenomen interesant! La iarnă se vor plânge că n-au apă.

În fiecare an îmi număr opţiunile rămase. Pe apele publice, e jale. Pe alea private am, în raza mea de trei judeţe, doar două-trei lacuri neplăsuite organizat. În rest, mai toate sunt sub un bocanc de hahaleră, produs al capitalismului de cumetrie. Am scris despre asta aici . E monopolul prostiei, nu alta!

Cred c-o să renunţ de tot la privat și mă întorc la public, cu toate riscurile pe care le implică. M-am cam săturat de gustul acru de colivie. Dar cel mai mult m-am săturat să încurajez și să finanţez (!) comportamentul patronilor de baltă (accentul cade pe „de baltă”!).

De fapt, n-am mare lucru de pierdut. Îmi ascut simţurile și răzbesc sau, în cel mai rău caz, mă las de pescuit. Ori suntem pescari, ori nu mai suntem.

P.S.1 Tu ce zici: e mai pescar ăla care prinde pe sălbatic, la privat…sau nu e nicio diferenţă? Ţie unde îţi place să pescuiești? Public sau privat?

P.S.2 Ţi-a plăcut ce-ai citit? Atunci abonează-te la newsletter-ul totpescuit.ro Aici (în partea de jos a paginii). Dacă eşti în premierã pe blogul meu, vezi cã ai multe alte articole interesante Aici.

Etichete:, , , , , ,

Trackback de pe site-ul dvs.

Comentarii (64)

  • Avatar

    Mihai Sandulescu

    |

    Tot in natura e mai bine…si mai cinstit. In plus,are si pestele sansa lui.

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Asa e. Mersi pentru opinie. Fir intins!

      Reply

    • Avatar

      Lorand

      |

      Interesanta intrebare. Cred ca cel mai fain e pe natural, salbatic fara sonare etc. doar tu si natura, pestele, Unde esti pregatit sa pierzi sa fii frustrat si sa -ti dezvolti instinctul de a observa, a simti ce este sub apa ? Sa-ti respecti „adversarul” si sa-i dai drumu dupa ce l-ai prins . Sa nu pleci acasa cu sacul ca cei mai multi din Delta, si acum e C&R dar nu prinzi mai nimic (ma refer la stiuca). Eu am pescuit mult pe Mures (Alba) zone unde nu umblau multi era fascinant, desi nu pot sa ma laud cu capturi gigantice, dar era o altfel de satisfactie. Din pacate la noi pe natural e prapad, dar poate ne schimbam cu timpu mentalitatea si fauna isi va reveni !

      Reply

      • Avatar

        Sorin Tot

        |

        Sper la fel ca tine, Lorand.

        Reply

  • Avatar

    Zsolt

    |

    Apa curgătoare!!! „All inclusive!” Acum 2 ani ieșeam fiecare dimineață pe Somesul Mic!

    Reply

  • Avatar

    Toderean Cătălin

    |

    Eu doar în perioada de prohibiție pescuiesc pe privat și asta din cauza dorului…. ?. În rest doar pe sălbatic cu toate riscurile asumate?

    Reply

  • Avatar

    Cristi Telcean

    |

    Clar pe salbatic, si curgatoare mai ales. Nu stiu cum e la Cluj sau in zona, dar peste tot se braconeaza, cu stirea/interesul sau din nepasarea reprezentantilor acestor entitati parazite denumite de noi filiale. Nu e suficient sa verifici permisul (daca fac acest efort de iesire in teren), din pacate se braconeaza cu acte in regula, pesti sub dimensiune retinuti, in cantitati de ti se face rau cateodata, pescuit cu 10 lansete, etc… Nu mai zic de plase

    Reply

    • Avatar

      Cristi Telcean

      |

      A luat-o razna laptopul…deci, ziceam ca nu mai discutam de plase, parasute si alte mizerii…Da, peste e mai putin decat odinioara si e haituit mai dihai ca mistretii la goana. Dar exista inca, din fericire, cel putin inca Oltul ne ofera satisfactii mari… Pe de alta parte, tot datorita acestor @mintosi@ care stabilesc de pe genunchi o prohibitie generala si aiuritoare (se prinde in iunie-iulie la greu avat, clean sau somn din care curg icre), exista o luna are fatidica-aprilie – in care nu prea avem de ales si daca vrem sa respetam si legea si sa nu stam nici in casa, atunci singura solutie e privatul. 10% daca e, dar tot avem cumva nevoie si de ei, ca ne place sau nu…Respectele mele!

      Reply

      • Avatar

        Sorin Tot

        |

        Respect. Mersi pentru mesaje.

        Reply

  • Avatar

    Paul

    |

    Salut, numai sălbatic!
    Dunărea, de la Caras pana aproape de Teleorman și Jiul.
    Se prinde greu Peștele, trebuie sa-l cauți! Nu știi dacă este acolo, chiar dacă locul pare ideal! Crapul nu a gustat in viața lui boilles!
    Fără supărare, dar cei care merg pe asfalt pana la marginea bălții și stau in cabane cu tv, nu merg la pescuit! Merg in vacanța! Și eu ii numesc “pescari de acvariu”! Acolo sunt Pești. Dacă administratorul vrea sa se prindă peste, îl hrănește mai puțin și trage!
    Nu are nici o legătura cu pescuitul !
    Poate greșesc! Poate sunt subiectiv…..

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Interesant punct de vedere. Mersi!
      Norocosule!…ai Dunarea aproape 🙂
      Fire intinse!

      Reply

  • Avatar

    ary

    |

    Salut!
    Pentru mine,pescuitul pe ape curgatoare este cel care ma face sa ma simt pescar.
    Foarte multi ani am pescuit pe Mures(intre Deva si Arad).Pe masura ce treceau anii,coboram tot mai jos(a fost Deva-Mintia,apoi Campuri Surduc-Zam,apoi,dupa 95″nu opream inainte de Savarsin.
    Pescar de clean(uneori,in special iarna,la ficat de pui si mate de rata salbatica si spinning) ,lucru ce sunt sigur ca stii,inseamna multi km pe malul apei-o incantare atunci cand nu intalnesti „locuri de crap’intesate cu resturile unor homo sapiens moderni(Pet-uri de bere,ambalaje de tot felul…bleah!)-dar si de alti rapitori.
    Toate cele bune!

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Frumos ai zis: „ma face sa ma simt pescar”…
      Multumesc pentru mesaj. Numai bine!

      Reply

  • Avatar

    Calin

    |

    Ajung asa rar la pescuit ca nici nu-mi mai dau seama daca pentru mine e vreo diferenta. Poate doar in buzunar si pornind de la asta, probabil si moral. Pe salbatic, mai corect spus public, ma duc mai linistit pentru ca probabilitatea de a prinde ceva e asa de mica, incat orice captura e o surpriza. Pe privat, daca te duci de suficiente ori, inveti… Locurile, nalucile, modurile de prezentare, asa ca partidele se transforma intr-un fel de joc mecanic. Normal ca e facut sa nu castigi tot timpul dar stii ca la cateva incercari va iesi ceva. Rareori un jackpot, dar ceva care sa justifice fisele bagate pana atunci. Din pacate, foarte putine balti sunt de rapitor si, si mai putine sunt exclusiv C&R, asa ca sansele scad si aici.
    Ca modalitate de petrecere a timpului, imi plac plimbarile pe maluri de râu…..eventual curate si salbatice. Dar daca vreau sa-mi incerc ultimele naluci, sau ultimul combo, ma duc pe o balta de suflet care-mi incanta privirea cu o aparenta de salbaticie si multa liniste.

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Fain mesaj. Multumesc, Calin! Mai multe partide iti doresc.

      Reply

  • Avatar

    Iotu Mihăiță

    |

    Salut! Vreau să spun că de ani de zile nu mai pescuiesc decât pe râurile pe care le am la dispoziție aici în sud și mai trec și granița la bulgari! Prefer pescuitul interactiv celui static, prefer să colind kilometri cu bățul în mână decât să stau pe loc la o baltă privată și să mă rog de acțiune! De cele mai multe ori, la privat dai bani degeaba, mișcă apa, ori hrănesc peștii în locuri prestabilite, iar la tine nu mai vin, din sfert în sfert de oră, ești verificat, etc. Mă lipsesc de asemenea șicane! Prefer să colind râurile și sunt foarte mulțumit de fiecare dată, indiferent dacă prind sau nu ceva! Mă simt mult mai bine!

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Salut! Fain traiesti pescuitul. Mersi pentru opinie.

      Reply

  • Avatar

    Adrian Costin

    |

    Pe apele sălbatice este clar cel mai frumos pescuit (ape curgătoare )!!!

    Reply

  • Avatar

    Radu Muresan

    |

    Prefer mereu pescuitul pe natural, dar cand vad tot ceea ce se intampla, frustrarea si nervii kick in.
    Vad un Somes in Salaj braconat, necontrolat si „violat” de toata lumea. Asociatia locala (tind sa cred ca povestea cu Salajul este un judet care nu exista este adevarata. Asociatia locala nu exista) vopseste pe dinafara gardul Varsoltului, perla Salajului, cand adevarata comoara este lasata sa moara. Balastiere in albie, pescari care golesc zone de pescuit, cormoranii care ma mir din ce mai traiesc.
    Este trist. Pe zonele mele de pescuit puteam vedea cum talia pestilor a crescut si apoi a disparut de la un an la altul.
    Anul acesta nu am prins niciun scobar, o mreana cat palma, niste morunasi, ceva somotei si cam atat. M-am bucurat cand am vazut asta si m-am bucurat cand gheata a nimicit fauna din zona. Daca eu nu prind macar sa nu prinda nici altii, asa stiu ca cei cativa pesti ramasi, raman pentru ca cei ce i-ar fi prins nu vin „pe zona” pentru ca „nu se merita” din punctul de vedere al profitului.

    Articolul, as usual, foarte bun. Chapeau bas.

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Imi pare rau sa aud de Somesul tau, Radu…Sper sa prinzi si vremuri mai bune!
      Mersi pentru apreciere. Te salut si te urmaresc. Spor!

      Reply

  • Avatar

    Tibi

    |

    Am invatat sa pescuiesc pe ” salbatic ” si prima dragoste , nu se uita niciodata !! Problema e ca , pe salbatic , poti pescui zile in sir , fara sa ai un drill de ” Doamne ajuta ” !! Ai si alte dezavantaje : multe gunoaie , pe care le intalnesti la tot pasul – pericolul de a fi furat , daca pescuiesti noaptea – intalniri cu tot soiul de animale , mai mult sau mai putin periculoase – si alte ” bonusuri salbatice ” ! Si atunci , esti tentat , din cand in cand , sa evadezi pe o locatie privata !! Dar , ” salbaticia ” , are indubitabil farmecul si doza de suspans , pe care nu le vei gasi niciodata , pe o balta privata !! …….oricat de frumoasa si bine administrata , ar fi !!
    Deci , 1-0 , ptr salbaticie !!!

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Mi se pare corect 🙂
      Salutari si fir intins (pe salbatic sau nu)!

      Reply

      • Avatar

        Tibi

        |

        Salutari si tie , Sorin !! 🙂 Sanatate si fire zbuciumate , mereu si oriunde !!!

        Reply

  • Avatar

    Sorin Iftene

    |

    Salut. Eu pescuiesc numai pe Prut, cu exceptia perioadei de prohibitie, cand fac cateva iesiri la „balti”. Pescar este acela care respecta pestele si apa, indiferent unde pescuieste.

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Salut. Iti dau dreptate! Mersi pentru opinie.

      Reply

  • Avatar

    Pavel

    |

    Sunt mulți care preferă pescuitul pe privat ptr ca spun ei(au driluri frumoase) dar 0 experienta acumulata,,, sunt cam tot aceiași pescari care vin pe privat cu același tip de pescuit și momeala…eu unu îmi place foarte mult salbaticul… Îl iubesc. ? În primul rand ai liniște, în al doilea nu știi ce-ți poate întra. In al treilea rând ești satisfăcut sufletește dacă prinzi un peste, doi… Sunt multe alte surprize care te așteaptă pe sălbatic… Fire întinse și Y love tot pescuit… O zi frumoasă

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Ma bucur sa aud 🙂
      Fir intins si zi faina!

      Reply

  • Avatar

    Zsolt

    |

    Apa curgatoare normal! Dar nu trebuie sa mai povestesc despre Somesul mic cum a fost anul trecut sau Somesul mare dupa cormorani…ma doare deorece am Somesul in Cluj peste drum in fata portii..si stiu ce cleni am prins odata.
    Si chestia asta ma impinge spre privat ca doar acolo mai am cate un tzac de salau ,biban sau cateva atacuri de marlite…pe langa asta ma ducea capul sa schimb stilul pe feeder ca macar acolo stiu ca si pe privat am activitate si nu se tin locurile in secret…La spinning chiar doamne feri sa se afle un loc ca o sa fie plin pana se nimiceste..Pe langa asta rapitorii din balti se inmultesc cum pot si in taxa nu este limita de retinere ca doar „imi manca puietul de crap”!!….

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Interesant mesaj. Multumesc.

      Reply

  • Avatar

    dan chirosca

    |

    Salutare Sorin.M-am nascut pe salbatic,acolo unde mergeam cu TATA pe Bahlui.Nu pot uita asta niciodata.Clar, pescuitul pe salbatic imi da acel fior pe care il avem cu totii.Acum Pescuiesc mult si dedicat pe Prut,cu prietenul meu de mai sus Sorin Iftene.Partidele in compania lui sunt o incantare pentru mine,mereu cu zambetul pe buze cautam toate speciile de pesti pe care incercam sa le ocrotim.Nimic nu este mai frumos sa stii ca pestii mai au o sansa.Important este sa retii doar atat cat iti este necesar.Natura si Salbaticia este o a doua casa pentru mine.Fir Intins !! Prieteni.

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Faine amintiri! Fir intins si tie, Dan!

      Reply

  • Avatar

    Darius I

    |

    Pe public si salbatic este mult peste dar trebuie cautat mult (dar asta e si farmecul nu?).
    Eu pescuiesc doar pe ape publice si salbatice…si nu as inlocui pt nimic cu privatul.
    Partea de explorare e cea mai frumoasa.

    Reply

  • Avatar

    Mihai

    |

    Voi va plangeti? Eu ce sa mai spun că am Dunărea(maritimă) langa mine si 5insule.Pescuitul este mai frumos pe sălbatic datorita peisajului și faptul că poți avea șansa să ai un drill puternic cu un crap dunarean.Imi plac și bălțile private,poți pune in practica ceea ce vezi la tv și funcționează,vă vorbește un pescar de feeder cu experiență putina,sculele și accesoriile îmi dau ajutor.Eu personal îmi doresc o balta privata cu răpitori mari in regimC&R.Am avut plăcută onoare sa fiu invitat la o competiție de crap pe un lac privat și să vad ce face o echipă pe stand,sa vad crapi de 12-14kg.Sa nu aud comentarii că pe privat îți trebuiesc bani.Eu cu tatăl meu atunci când stam 2,3 zile campați la Dunăre,lejer cheltuim 500ron iar capturi notabile zero,dar de fiecare data descoperim ceva nou(curentul de apa modifica locul „știut”),greșeli facute,locuri noi și plecăm cu ideea „next time” . Privat sau sălbatic,ambele sunt bune pescarului iar satisfacția cea mai mare este imortalizarea momentului pe camera foto/video.

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Interesant mesajul tau, Mihai. Vrem intotdeauna ce are altul..:)
      E fain ca pescuiesti cu tatal tau! Fire intinse!

      Reply

  • Avatar

    Cristi

    |

    Salut! E mult mai corect să prinzi pestele în mediul lui natural. Acolo e ca o “competiție” între tine și el. Are mai multe șanse și asta face pescuitul în mediul sălbatic mult mai spectaculos.

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Salut, Cristi! Inteleg ce vrei sa spui si-ti cam dau dreptate.

      Reply

  • Avatar

    Lucian

    |

    Adevar graiesti.

    Reply

  • Avatar

    Catalin Gutu

    |

    Sorin, pana acum 3 ani am pescuit exclusiv pe Dunare. De cand m-am mutat in Bucuresti, imi e mai greu sa ajung, dar nu se compara cu pescuitul pe incinta pe care il practic in partide scurte, sa nu-mi ies din mana. Ma indrept mereu spre baltile ieftine si relativ apropiate de Bucuresti, putin populate pentru a avea parte in primul rand de liniste (peste putin, amatori putini de prajeala) dar prefer oricand un pescuit pe salbatic in locul celui de incinta.

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Suna logic. Mersi fain pentru povestea ta, Catalin.

      Reply

  • Avatar

    Ion Popa

    |

    Iarasi un articol beton. Felicitari! Sau cum zicea mai devreme colegul ‘francez’…chapeau bas. Pescuiesc de la Bazias la Portile de Fier exclusiv la salau. Nu-mi pot imagina pescuitul pe balti amenajate. Chiar daca nu prind peste ma bucur de tot ce-mi poate oferi salbaticia Dunarii, atat cat mai are de oferit, nu prea mult. Dunarea este regatul meu, iar eu sunt cavalerul ei care lovesc cu un St Croix in loc de ghioaga si calaresc un Logan in loc de martoaga. Abia astept sa se faca maine sa plec pe Dunare.

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Fain mesaj, Ion! Ai imaginatie. Imi place 🙂
      Multumesc si fir intins maine!

      Reply

  • Avatar

    Alexandru Razvan

    |

    Public clar, apa curgatoare, Siret mai exact, imi place sa alerg dupa el (peste), sa vad unde ataca (avat), sa urmaresc orele, deoarece am observat ca uneori prefera sa se hraneasca intre ora 17:00 si 18:00 de ex, iar dupa ora 18:00 un atac nu mai vezi, imi place sa explorez noile locuri care sunt formate atunci cand vine apa mare, cum a fost anul acesta, si nu mai ai absolut nici o idee unde poate fi, deoarece locurile cu adancimi s au transformat in apa mica si invers, si trebuie sa o iei de la zero, si sa inveti si gasesti locurile potrivite, intr un final, nimic nu e mai frumos ca pe salbatic.

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Imi place cum gandesti. Am auzit lucruri bune despre Siret…

      Reply

      • Avatar

        Alexandru Razvan

        |

        Mai ales de la Nicu, spaima salailor pe Siret :))

        Reply

  • Avatar

    Nelu

    |

    anul acesta,in perioada de prohibitie, am fost de doua ori pe privat(si am fost dezamagit!)
    am astepteptat deschiderea sezonului si am batut in special Siretul, in locuri inaccesibile auto!

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Pare o idee foarte buna. Sunt din ce in ce mai tentat de Siret.

      Reply

  • Avatar

    Bogdan

    |

    Nu refuz nici incintele de pe langa Cluj (ca oricum sunt ca si pe natural adica reproducere naturala ca de populat -zero , ma refer doar la rapitori , iar ca braconaj cred ca sunt la fel de braconate ca si naturalul ) dar implinirea de pescar este tot pe rau (pentru mine la munte) unde simti cu adevarat natura iar daca mai prinzi si vreun batran al locului este perfect ……

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Interesanta comparatia cu naturalul!…:)
      Cat despre raurile de munte…stiu ce zici!

      Reply

  • Avatar

    Nagy Tiberiu

    |

    Salutare,nimic nu se compară cu pescuitul pe natural e o senzație unică care nu o regăsești în alt loc.Personal decât să merg pe o incintă privată prefer să nu merg deloc.Pescuitul pe o apă sălbatică departe de civilizație(cât se poate)te conectează direct cu natura și te face să trăiești cu adevărat acele momente.Pescuiesc pe Mureș în Arad dar mă îngrozesc ce văd pe malurile apei ,nu pot să cred cât de indiferent e omul că distruge tot în jurul lui. Nu există legi aspre care să se aplice necondiționat ,totul e corupt și orice e posibil.Dacă vrei să iei atitudine față de braconieri ,sau ești smardoi și le bagi pumnul în gură (știu că nu astai soluția dar așa ar merita)sau renunți (toți au pile la care dau dreptul și faci sesizări inutil).Trăim într o societate coruptă și cu un popor cu mentalitate bolnavă(e normal să lași gunoiul după tine)mai avem foarte mult până la civilizație .

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Asta e partea mai puţin frumoasa a pescuitului pe ape publice. Toţi ne confruntam cu asta…
      Mersi pentru mesaj.

      Reply

  • Avatar

    Vlad

    |

    Vorba acelea: E GRELE, dom’le. E grele…
    Dupa o lunga perioada de inactivitate, anul asta, AJVPS-ul timisan a populat cu niste crap, toamna… ca asa se face la noi. Cine stie ce smenuri au avut, ca altceva nu imi pot inchipui.
    Anul asta am vorbit cu o cunostinta care are un magazin de peste si mai are legaturi cu baltile private de prin Timis si nu numai. Au fost golite niste balti si tipul asta, Adi, le-a spus celor de la AJPS ca are puiet mult si l-ar dona, sa se populeze cu el Bega sau Timisul, oferind si transport pana la mal… Ghiciti raspunsul, va rog… Trebuia studiu de impact si toate cele, aprobari si multe hartii. Era vorba de peste autohton, nu doar crap, ci rosioara, caras si toate cele necesare unui habitat sanatos. Nu a putut face pentru ca nu se poate face asa… asa ca puietul a murit… tone… moda primavara/vara…
    Dar na, bine ca s-a populat si asa. Decat deloc.
    Asa ca alegerea asta cu pescuitul pe pubilc… mh… numai daca cunosti bine apa si mergi in zone nepopulate. Si si acolo, cum ai norocul. Anul asta am batut malul Timisului cu Hulksterul (un Pinin VERDE ca Hulk) de mi-a iesit pe nas, tot malul pe o distanta de 60-70 de km in amonte si aval de Timisoara si am gasit lume peste tot, pe ambele maluri… cu o miriada de undite de tot felul
    Pe Bega se mai prinde rapitor, chiar in oras. Somn, stiuca, salau, avat, clean. Cred ca e destul de sanatos ecositemul si se mai arunca peste inapoi (nu cel mare, iar uneori nici ala mic).
    Pe de alta parte, anul asta am fost pe privat, la stiuca (gen 100 lei/zi, nu ieftineala) si nici acolo nu am avut parte de peste… deja cand aruncai cu voblerul, iesea stiuca si iti spune modelul, manufactura si anul. Le stia pe de rost. Venea, urmarea, se uita bine si… cam atat… Pe privat au fost prinse si rasprinse, iar pixurile parca invata de cele mari… nu vrea si gata.
    Bine, nici balta nu era extraordinar de mare si era plina de pestisor.
    Fiecare cu avantaje si dezavantaje… Daca te saturi de privat, poti astepta sa te saturi si de public…
    Fir intins.

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      M-ai trecut prin toate…:) Mersi!
      Fir intins!

      Reply

  • Avatar

    Iany

    |

    Natural fără nici o reținere “Public” = Hoție. Mereu mi a placut sa l caut sa ma chinui să-l prind sa trec apele dintr-o parte in alta sa obosesc căutându-l.

    Reply

  • Avatar

    Edi

    |

    Mi-a plăcut ce am citit sunt de acord cu tine. Eu de mult timp am renuntat la bălți private nici nu se compară sa prinzi un peste sălbatic față de unul dintr-un lighean.

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Mulţumesc pentru opinie, Edi.

      Reply

Lasă un comentariu