TotPescuit

Ce vor pescarii din România

Lună de lună, peste 40 000 de pescari se întâlnesc pe www.totpescuit.ro. S-a format o comunitate. E meritul nostru, al tuturor. V-aș invita pe toţi la o bere, dar nu am încăpea pe Cluj Arena, așa că rămân dator.

Dincolo de socializare și pasiunea pentru pescuit, când pescărimea din România se coagulează într-un asemenea fel e păcat să nu profităm de asta. Ar însemna că ne merităm soarta. Și NU ne-o merităm!

Tocmai de-aia am considerat că e oportun să vă cer părerea despre situaţia pescuitului recreativ din România. Am făcut-o și pentru că MADR, ANPA și Ajvps-urile din România nu v-au întrebat niciodată, la modul serios, ce credeţi despre pasiunea asta pe care o trăiţi și, mai important (!), o finanţaţi. Nu e normal.

Vă mulţumesc tuturor celor care aţi completat Chestionarul pe care vi l-am propus. Haideţi să analizăm împreună rezultatele.

Pentru a fi relevant la nivelul întregii populaţii a României (20 121 641 persoane), un sondaj are nevoie de 2-3000 de respondenţi de vârste diferite, dispersaţi pe întreg teritoriul ţării. Referendumul nostru pescăresc a strâns, în timp record, peste 5000 de respondenţi.

Asta în condiţiile în care revista Tackle Trade World apreciază că există maxim 700 000 de pescari în România, iar cei mai optimiști analiști de la noi speră la un milion (date concrete nu există). Așadar, cei peste 5000 de pescari care au completat chestionarul nu sunt doar relevanţi. Sunt mai mult decât reprezentativi.

Dintre cei care au participat, 98.8% s-au declarat pescari, iar restul de 1.2% – pescăriţe. Din punct de vedere al vârstei: 59.8% au între 30 și 50 de ani, 26.7% au peste 50 de ani, iar 13.5% au sub 30 de ani. Dintre respondenţi, 96.9% au domiciliul în România, iar 3.1% locuiesc în străinătate. 78.7% trăiesc în mediul urban și 21.3% în cel rural.

Să trecem la întrebări:

1. Pe o scară de la zero la cinci , cât de mulţumit (ă) ești de calitatea pescuitului recreativ din România? (unde zero = deloc mulţumit / ă și cinci = foarte mulţumit / ă)

Peste 5000 de pescari au răspuns: 33% au ales 1; 29.3% au ales 0; 23.2% au ales 2; 11% au ales 3; 2.1% au ales 4; 1.4% au ales 5. În concluzie, 85.5% dintre pescari se declară nemulţumiţi sau profund nemulţumiţi de calitatea pescuitului recreativ din ţara noastră, în timp ce 14.5% sunt mulţumiţi sau foarte mulţumiţi.

2. Cât pește consideri că mai există în apele noastre naturale?

Peste 5000 de pescari au răspuns: 49.3% au ales varianta „Puţin pește”; 42.4% au ales varianta „Foarte puţin pește”; 7.5% au ales varianta „Suficient pește”; 0.6% au ales varianta „Mult pește”. Așadar, 91.7% dintre pescari spun că mai avem puţin sau foarte puţin pește, în timp ce 8.1% dintre pescari se declară mulţumiţi de cantitatea de pește din apele noastre.

3. Peștele care mai există în apele noastre naturale e acolo datorită: ANPA, Asociaţiilor de pescari sau e strict meritul naturii, cu puterea ei de refacere?

Peste 5000 de pescari au răspuns: 91.7% au spus că mai avem pește exclusiv datorită naturii, cu puterea ei de refacere; 5.8% spun că și Asociaţiile au meritul lor din punctul ăsta de vedere; iar 2.4% spun că și ANPA are un merit în sensul ăsta.

4. Care consideri că sunt factorii care au contribuit la scăderea efectivelor de pește din apele noastre naturale?

Peste 5000 de pescari au răspuns: 94.9% au răspuns „Braconajul”; 66% au răspuns „Poluarea”; 40.2% au răspuns „Construirea barajelor, prezenţa balastierelor și celelalte forme de antropizare”; 38.8% au răspuns „Pescuitul comercial”; 21.2% au răspus „Cormoranii”; 2% au răspuns „Pescuitul recreativ cu lanseta”.

Așadar Top 3 factori care ne-au adus în situaţia în care suntem arată așa: 1. Braconajul; 2. Poluarea; 3. Construirea barajelor, prezenţa balastierelor și celelalte forme de antropizare. Dincolo de primele două poziţii din top, care mi se par evidente pentru orice om raţional, foarte interesantă e opţiunea 3. Pescărimea din România s-a maturizat, știe despre ce vorbește. De asemenea, foarte interesant e și faptul că mai toate măsurile luate de către stat (prin reprezentanţii săi ANPA și ARBDD) și privaţi (Asociaţiile de pescari) au vizat pescarii recreativi (pescar recreativ = pescar care pescuiește cu lanseta, respectând legea! Pescarii cu lanseta care braconează intră, evident, în categoria „Braconaj”).

În topul „dăunătorilor”, „Cormoranii” și „Pescuitul recreativ cu lanseta” sunt acolo unde le e locul – la coada clasamentului.

5. În vederea refacerii stocurilor de pește din apele naturale Statul și/sau Asociaţiile de pescari ar trebui să acţioneze împotriva: Braconierilor; Poluatorilor; Pescarilor comerciali – prin interzicerea acestui tip de pescuit; Pescarilor comerciali – prin reguli mai stricte; Pescarilor recreativi – prin introducerea sistemului „Prinde și eliberează”; Cormoranilor?

Peste 5000 de pescari au răspuns: 95.4% au spus că trebuie acţionat împotriva „Braconierilor”; 72.5% au spus că trebuie acţionat împotriva „Poluatorilor”; 47.2% au spus că trebuie acţionat împotriva „Pescarilor comerciali – prin reguli mai stricte”; 22.7% au spus că trebuie acţionat împotriva „Pescarilor comerciali – prin interzicerea acestui tip de pescuit”; 22.3% au spus că trebuie acţionat împotriva „Cormoranilor”, și 14.1% au spus că trebuie acţionat împotriva Pescarilor recreativi – prin introducerea sistemului „Prinde și eliberează”.

De remarcat încă o dată ce vor pescarii din România și împotriva cui se îndreaptă autorităţile din domeniu……………..

Senzaţional mi se pare faptul că, deși suntem într-o situaţie aproape disperată, pescarii recretivi din România au maturitatea necesară pentru a nu fi absurzi – vezi opinia exprimată cu privire la pescuitul comercial. Foarte tare!

6. Consideri că e necesară înfiinţarea unei structuri specializate de combatere a braconajului – Poliţie piscicolă? Peste 5000 de pescari au răspuns: 94.2% au spus „Da” și 5.8% au spus „Nu”.

Pentru toată pescărimea din România e clar: combaterea braconajului nu mai poate fi ocupaţia de weekend a Jandarmeriei, ANPA etc. E nevoie de o structură specializată care să facă din combaterea braconajului o prioritate zero.

7. Ce tip de prohibiţie crezi că ar trebui să avem în România: „Prohibiţie pe specii de pești” sau „Prohibiţie generală, ca acum”?

Peste 5000 de pescari au răspuns: 55.6% au ales „Prohibiţie pe specii de pești”, în timp ce 44.4% au ales „Prohibiţie generală, ca acum”. Așa cum era de așteptat, în privinţa asta lumea e destul de împărţită. Și totuși, 11% în favoarea prohibiţiei pe specii de pești.

8. Pe o scară de la zero la cinci, cât de mulţumit ești de felul în care s-a îngrijit Statul român, prin reprezentanţii săi, de apele / peștii din apele noastre naturale? (Unde zero = deloc mulţumit / ă și cinci = foarte mulţumit / ă)

Peste 5000 de pescari au răspuns: 71.2% au ales 0; 19.9% au ales 1; 6.5% au ales 2; 1.8% au ales 3; 0.3% au ales 4 și 0.2% au ales 5. Nu mai e mare lucru de comentat.

9. Pe o scară de la zero la cinci, cât de mulţumit ești de felul în care s-au îngrijit Asociaţiile de pescari de apele / peștii din apele noastre naturale? (Unde zero = deloc mulţumit / ă și cinci = foarte mulţumit / ă)

Peste 5000 de pescari au răspuns: 47.6% au ales 0; 27.3% au ales 1; 13.2% au ales 2; 7.5% au ales 3; 2.7% au ales 4 și 1.7% au ales 5.

10. În opinia ta, cine crezi că ar trebui să gestioneze apele și peștii din apele naturale românești: „Statul, prin reprezentanţii săi” sau „Asociaţiile de pescari”?

Peste 5000 de pescari au răspuns: 54.5% au ales „Statul, prin reprezentanţii săi” și 45.5% au ales „Asociaţiile de pescari”. Deși per ansamblu sunt ceva mai dezamăgiţi de felul în care Statul s-a îngrijit de ape și pești, pescarii români ar lăsa resursele tot pe mâna Statului, dacă ar știi că Statul se trezește în ceasul al 12-lea.

11. Cine crezi că ar trebui să elibereze permisele de pescuit în România: „ANPA, în mod direct” sau „Asociaţiile de pescari”?

Peste 5000 de pescari au răspuns: 62.4% au ales „ANPA, în mod direct” și 37.6% au ales „Asociaţiile de pescari”. O opţiune decentă, în ton cu vremurile pe care le trăim.

12. Consideri că Asociaţiile de pescari din România ar trebui să poată percepe taxe pe apele contractate sau ar trebui să existe un permis de pescuit unic, valabil pe toate apele naturale din România?

Peste 5000 de pescari au răspuns: 86.9% au ales „Permis unic, valabil pe toate apele naturale din România”, iar 13.1% au ales „Asociaţiile de pescari din România să poată percepe taxe pe apele contractate”. Mesajul poate fi mai clar de atât?

13. Ce sumă ai fi dispus (ă) să plătești Statului Român în schimbul unui permis de pescuit recreativ valabil pe toate apele naturale din România: 50 lei, 100 lei, 200 lei sau peste 200 lei?

Peste 5000 de pescari au răspuns: 39.5% ar fi dispuși să plătească 100 de lei; 26.6% ar fi dispuși să plătească 200 de lei; 19.1% ar fi dispuși să plătească peste 200 de lei, iar 14.7% ar fi dispuși să plătească 50 de lei. Iată că pescarii din România nu sunt nici proști, nici zgârciţi! Ba din contră. S-au convins că nu-și mai permit lucruri „gratuite”…Întrebarea de 1000 de puncte: de ce nu vrea Statul român să încaseze EL banii ăștia și să facă și oleacă de treabă în pescuitul din România?!?…Curat, murdar. Domnilor de la ANPA, vă rugăm frumos să faceţi un efort și să ne primiţi banii!

14. Pe o scară de la zero la cinci, cât de mulţumit (ă) ești de felul în care s-au distribuit permisele de pescuit recreativ ANPA 2019? (Unde zero = deloc mulţumit / ă și cinci = foarte mulţumit / ă)

Peste 5000 de pescari au răspuns: 27.9% au ales 0; 20.6% au ales 1; 17% au ales 2; 15.3% au ales 3; 9.4% au ales 4; 9.8% au ales 5. Una peste alta, în ciuda dificultăţilor, lumea a fost mulţumită că a obţinut permisul Anpa pentru Dunăre, Marea Neagră și apele necontractate din România.

Acum, toată lumea știe ce vor cu adevărat pescarii din România. Așa cum v-am promis, rezultatele vor ajunge la toate instituţiile implicate în pescuitul recreativ din România. Dacă strângem rândurile, schimbarea e aproape.

P.S. Ţi-a plăcut ce-ai citit? Atunci abonează-te la newsletter-ul totpescuit.ro Aici (în partea de jos a paginii).

Etichete:, , , , , , ,

Trackback de pe site-ul dvs.

Comentarii (72)

 • Avatar

  Petru Loghin

  |

  Mulțumesc pentru spiritul organizatoric, pentru spiritul de lider .
  Este necesar să apară cîte unul ca tine .
  Doamne ajută să fie cu noroc .

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Multumesc si eu pentru implicare. Doamne ajuta!

   Reply

 • Avatar

  Blajan vasile

  |

  Felicitări Sorin ptr tot ceea ce faci Succes Un om de admirat Respect și ține o tot așa

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Multumesc pentru apreciere. Numai bine!

   Reply

 • Avatar

  Teodor radu

  |

 • Avatar

  Valentin

  |

  Felicitări pentru acest „sondaj” tu faci o chestie foarte benefică pentru noi , dar dacă ar fi luat în considerare și de autorități acest sondaj și ele să acționeze după cum a ieșit sondajul , atunci chiar ar fi o minune ! Țin să îți mulțumesc încă o dată pentru toate răspunsurile la întrebările mele !

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Fac tot ce ține de mine. Numai bine!

   Reply

 • Avatar

  VICTOR COTEANU

  |

  Felicitări Sorin pentru tot ce faci!

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Multumesc pentru apreciere. O seara buna!

   Reply

 • Avatar

  DOC

  |

  Salutare Dnu Sorin. Felicitări pentru acest sondaj. Ați făcut treaba unor organe ale statului care sunt plătite (Bine) pentru asta. Sper să fim luați în seamă mai bine de acum încolo.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Salutare. Să dea Dumnezeu să fie așa.

   Reply

 • Avatar

  Bogdan Cherciu

  |

  Felicitări pentru inițiativă, un sondaj foarte bun! Succes pe mai departe!

  Reply

 • Avatar

  Emil

  |

  Felicitari pentru idee si pentru felul in care ai coordonat sondajul si foarte important ca l-ai facut intr-un mod profesionist de la cap la coada .Desi sunt novice ma bucur tare ca am descoperit blogul si comunitatea pe care ai atras-o in jurul tau .
  Mi-a placut ce am citit si felicit pe toti cei care s-au implicat completand chestionarul .
  Sa auzim de bine si de bune .

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Mulțumesc pentru apreciere. Mă bucur că îți place blogul.
   Așa să fie! Te salut.

   Reply

 • Avatar

  Eugen

  |

  Felicitari !

  Reply

 • Avatar

  Ary

  |

  Bravo!

  Reply

 • Avatar

  Iulian m

  |

  Felicitări! Aveam mare nevoie de un un pescar cu atitudinea si cunostintele tale. Mulțumesc pentru tot ce faci!!!

  Reply

 • Avatar

  Nicu și Celica Vranciu

  |

  Mulțumim Sorin! Felicitări pentru munca depusă! Ești mare!

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Mulțumesc pentru apreciere.
   Am 1.80, nu sunt atât de mare…?

   Reply

 • Avatar

  Giumanca Liviu

  |

  Felicitări pentru muncă depusă!
  Sper sa putem schimba ceva.

  Reply

 • Avatar

  Marius

  |

  Bravo Sorin! Felicitari pentru initiativa si munca! Succes in continuare!

  Reply

 • Avatar

  Marian

  |

  Am distribuit sondajul în mai multe grupuri când a apărut pe facebook. Cred în mărimea unui grup când acel grup are interese comune, interese ce sunt și pertinente. Să vedem reacțiile autoritătilor.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Mulțumesc pentru implicare, Marian!

   Reply

 • Avatar

  Albuletu Alex

  |

  Felicitări pt sondaj!
  In principiu rezultatul sondajului e total relevant pt situația actuală a pescuitului romanesc… Singurul lucru care mă uimește este că în continuare pescarii ar prefera sa lase în grija statului apele de care acesta numai și-a bătut joc in toți acești ani.
  Nu zic că asociațiile in marea lor majoritate au avut mai multă grijă de ape, dar eu cred că acest lucru se datorează tot statului prin reprezentantul sa ANPA care nu numai că s-a asigurat că în gestionarea apelor ajung doar asociațiile și persoanele care pe care le-au dorit ei, ci și prin totala lipsă de control a modului în care aceste asociații au gestionat resursă acvatica concesionată.

  P.s. eu nu mai cred nicicum că va exista un ,,al 12-lea ceas” in care statul se va trezi și va începe să acționeze corect. Soluția din punctul meu de vedere rămâne că tort asociațiile sa se ocupe de gestionarea apelor, dar niște asociații a căror conducere sa fie dintre pescari care știu bine cum și cu ce se mănâncă pescuitul și cel mai important asociații a căror membrii sa se implice activ și la unison pentru asigurarea protejării resursei acvatice și pt toate celelalte activități conexe. Daca am fi uniți, daca am pune binele comun înaintea intereselor personale nimeni niciodată nu ar putea să protejeze pestele mai bine că noi pescarii cumulați în asociații de pescuit.

  Reply

  • Avatar

   Calin

   |

   „în gestionarea apelor ajung doar asociațiile și persoanele care pe care le-au dorit ei, ci și prin totala lipsă de control a modului în care aceste asociații au gestionat resursă acvatica concesionată.”
   Si cu asta ti-ai raspuns singur, Alex. Nu e vorba ca avem incredere in reprezentantii statului roman asa cum este el acum, dar, ca si atunci cand am avut de ales intre Iliescu si Vadim, am votat raul cel mai mic (fir-ar ea de optiune).

   Reply

 • Avatar

  Cătălin

  |

  Jos pălăria pt acest SONDAJ !!!!!
  Sper sa fie luat în considerare de către instituții.
  L-am completat cu placere!
  Zi buna!

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Mulțumesc pentru implicare. Numai bine!

   Reply

 • Avatar

  Dobra Viorel Dumitru

  |

  Salut! Am participat la sondaj,acum am văzut și rezultatele era interesant de aflat și județele unde pescarii sunt mulțumiți sau nemulțumiți pt.că știu sigur că unele AJVPS-uri își fac treaba …….Mulțam fain pt.tot și sincer sper că în ceasul al 12-lea cineva să facă ceva ,…dacă nu acumă ,măcar după alegerile de anul viitor ..că acum …e varză…

  Reply

 • Avatar

  Liviu

  |

  Trebuie sa te contrazic Sorine: desi statul se ocupa prost de ape, pescarii vor ca apele sa ramina in continuare la stat. Este de fapt reticenta la schimbare a populatiei, frana pusa progresului. Imagineaza-ti cum gandesc cei care nu au acces la internet, pentru ca astia 5000 care au raspuns la chestionar sunt totusi mai rasariti. Si chiar asa, mai cititi, tot nu vor sa dea bani mai multi si sa primeasca pe masura: prefera sa plateasca modic si sa prinda tot asa. :((
  Mai dureaza …

  Reply

  • Avatar

   Albuletu alex

   |

   Perfect sintetizată situația pescarului roman!!!

   Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Mulțumesc pentru opinie, Liviu.
   Trebuie să te contrazic și eu: nu sunt bani puțini!

   Reply

 • Avatar

  Romuscher

  |

  Groaznice graficele.Te -as ruga sa le pui într-un folder și să le trimiți pe adresa anpa și asociațiile de pescuit și vânătoare ,poate îi interesează și le ei.

  Reply

 • Avatar

  dan chirosca

  |

  Tura asta am pentru tine doar doua cuvinte Sorin. Maxim „RESPECT”

  Reply

 • Avatar

  Radu Toderean

  |

  Keep up the good work.

  Reply

 • Avatar

  Marian_C

  |

  94.9% au răspuns „Braconajul”; 66% au răspuns „Poluarea”
  Nu inteleg procentajul,poate este vorba de o greșeală?!Numai din primele două rezultă 160.9%,fără a mai lua in considerare si restul,asta se repeta la mai multe întrebări…

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Unele întrebări erau cu răspunsuri multiple, domnule Marian.

   Reply

 • Avatar

  Tibi

  |

  Buna initiativa , bun sondaj …….bune si rezultatele !! 🙂 Oare , incepem sa ne trezim ?! Bine ar fi , chiar daca-i ceasul al doisprezecelea !!! Felicitari , Sorin !!! 🙂 …..ptr efortul tau si ptr bunele tale intentii !! Te salut cu drag !!

  Reply

 • Avatar

  SORIN

  |

  Mulțumim frumos și felicitări pt.initiativa!
  Ar trebui sa se tina cont totuși și de o reducere de preț(în dreptul propunerilor cotizației anuale) pt.pensionari și copii pana în 18 ani.
  Sunt foarte mulți în tara asta și unii chiar amărâți.. Dacă le luam și plăcerea asta printr-o taxa de 100-200 lei, ei ce fac?
  Eu personal sunt de acord cu sumele de mai sus dar haideți sa nu uitam de ei…
  Cu stima!

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Mulțumesc pentru opinie.
   Numai bine!

   Reply

 • Avatar

  Cezar Jeflea

  |

  Salutare maestre,sunt un om cu coloana vertebrala dar ma plec in fata ta datorita luciditatii mintii tale si a spiritului tau,fie ca si nepotii si stranepotii nostri sa manance un sirop din muguri de brad si o coada de „baboi” tras prin usturoi,prins de ei,nu vreu sa ajungem sa mergem pe strada cu masca pe bot din cauza poluarii,din tot sufletul imi doresc sa aveti acelas discernamant la vot precum ati avut la referendumul pescaresc,sa fie intr-un ceas bun,la lupta fratilor,tara asta e a noastra nu a lor!

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Uite că așa a fost, Cezar! Ne trezim.

   Reply

 • Avatar

  Sorin Iftene

  |

  Buna ziua.

  Felicitari, Sorin, pentru idee si pentru implicare!

  Realizarea unui chestionar clar, cu raspunsuri alese dintr-o serie precizata de raspunsuri posibile, nu este un lucru deloc usor. De exemplu, la o intrebare foarte importanta (din punctul meu de vedere), ”Cine crezi că ar trebui să gestioneze apele și peștii din apele naturale românești: „Statul, prin reprezentanţii săi” sau „Asociaţiile de pescari””, majoritatea pescarilor (54.5%) au ales varianta „Statul, prin reprezentanţii săi”. O posibila explicatie a acestui rezultat este ca majoritatea apelor au fost concesionate pana acum de A(J)VS-uri, fata de care majoritatea pescarilor nutresc o aversiune pronuntata. Totusi, exista si unele exemple pozitive, gen CRE Bacau sau Aqua Crisius, care merita respectul nostru. Eu personal cred ca aceasta ar fi solutia, administrarea apelor publice de catre asociatii de pescari responsabili, selectate in urma unei competii corecte.

  Vreau sa fiu optimist si sa cred ca rezultatele acestui chestionar vor fi luate in considerare de institutiile statului. Cred, insa, ca trebuie sa fim realisti si sa ne dam seama ca, din punct de vedere legal, rezultatele unui astfel de chestionar sunt echivalente cu cele ale unei petitii online, adica aproape nule. Din punct de vedere moral insa, cred ca este un pas mare in fata. Din punctul meu de vedere, urmatorul pas ar putea fi infiintarea unei noi organizatii la nivel de tara, care sa aiba capacitatea de a mobiliza aceasta masa mare de pescari din toata tara, care sa poata sa adune efectiv semnaturi pentru a putea face un demers real. Sau coalizarea tuturor asociatiilor ”curate” din tara, care sa sustina un demers comun…

  Esential este sa ne implicam cu totii!

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Salut și mulțumesc pentru opinie, Sorin.

   Reply

 • Avatar

  Calin

  |

  Referendumul e graitor. Inteligenta si civismul pescarilor, procentual vorbind este incurajator. Problema e ca, precum referendumul anticoruptie abia validat, nimeni din factorii de „raspundere” nu va tine seama de el. Trebuie impus. Trebuie sa plecam de la datele astea ca preambul pentru a impune o stare de lucruri normala pe apele din Romania.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Categoric așa e. Votul e foarte important. Ce facem între voturi (presiunea pe care o punem pe ei pentru a nu se abate de la drumul bun) e și mai important!

   Reply

 • Avatar

  Sebastian D. Budeanu

  |

  Excepțional sondaju, felicitări Sorine! Problema e dacă se vor mișca lucrurile astea într-o direcție bună sau nu iar cei ce au puterea de a face pot lua ca exemplu de reușită Someșul Cald care după 3 ani de C&R rezultatele sunt vizibile….deci SE POATE!…apoi mai trebuie lucrat și la educația unor așa ziși „pescari”….și mă refer la acei „pescari de traistă” cum îmi place mie să le spun. În concluzie aș vrea să văd că statul vrea să facă ceva și că noii pescarii încă mai avem moralitate! Mulțumim Sorin pentru sondajul tău, EXCEPȚIONAL! RESPECT!

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Mulțumesc și eu pentru apreciere și pentru opinie, Sebastian.

   Reply

 • Avatar

  Doc

  |

  Salut D-ul Sorin .Am citit un comunicat de la Curtea Constituțională.cum că legea pescuitului e abrogată.Ce se întâmplă cu legalitatea concesiunilor Ajvps urilor. S-au eliberat permise și s-au luat bani pe ele.Iar suntem băgați în ceață noi Pescarii.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Salut,
   Nu Legea pescuitului e abrogată, ci o lege care completa și modifica Legea pescuitului a fost declarată neconstituțională. E o diferență.
   Pentru liniștea dvs vă recomand să aveți atât permisul Anpa eliberat online (dacă pescuiți pe Dunăre, Marea Neagră sau ape necontractate) cât și permisul Anpa eliberat prin ce asociație doriți dvs (valabil pe TOATE apele contractate din România). În felul ăsta nu aveți nicio bătaie de cap și sunteți în legalitate indiferent cu cine vă întâlniți pe apă.

   Reply

   • Avatar

    DOC

    |

    Mulțumesc Mult pentru lămuriri.

    Reply

 • Avatar

  Molnar Marin

  |

  In ce perioadă s-a făcut sondajul ? In data de 23 mai un ONG a preluat o parte din rezultate și le-a transmis la ANPA .

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   În perioada 22-25 mai 2019. Abia în 25 mai am publicat rezultatele sondajului, nu poate fi vorba despre sondajul inițiat de către totpescuit.ro!

   Reply

   • Avatar

    Molnar Marin

    |

    Ba da ! Rezultatele le-ati publicat pe 25 ,dar chestionarul pe 22.Pe 23 o făcătură a fost transmisă atît la ANPA cât și la MAI și alții.

    Reply

 • Avatar

  Doc

  |

  Salutări D-ul Sorin. Credeam că evoluăm ca pescari,dar se pare unii devin și mai lacomi.Pe Dunăre după scădere apei a apărut o puzderie de pui de crap (de la 2 cm panā la 7,8 cm ).Am văzut destui pescuind in draci puietul ăsta.Dacă i-am întrebat de ce îl iau, mi-au răspuns că decât să-l omoare cei cu curentul m-ai bine îl fac ei chiftele.Mentalitate de Sacoșar inconștient.Chiar așa am decăzut ca oameni și mai ales ca pescari sportivi.?

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Braconieri ordinari. Fac tagma pescărească de rușine!

   Reply

Lasă un comentariu