Storm GO TO GRUB

Permise de pescuit 2018

Am vorbit cu mii de pescari. N-am întâlnit mulţi inși informaţi când vine vorba despre actele care îţi dau dreptul să pescuiești legal în România. Din contră. Nu pretind c-am înţeles pe de-a-ntregul problema, dar cred că oleacă de lumină pot să fac în speţă. Hai să vorbim despre permisele de pescuit 2018.

Statul român e stăpân pe mai toate apele din România. Le administrează prin intermediul ANPA (Agenţia Naţională pentru Pescuit și Acvacultură). ANPA, la rândul ei, atribuie asociaţiilor resursele acvatice vii (peștii, că asta ne doare pe noi). În prezent, majoritatea apelor din ţară sunt atribuite. Dunărea, Marea Neagră și alte câteva excepţii sunt ape neatribuite. O apã cu statut special e Delta Dunãrii (permisul de pescuit pentru Delta Dunãrii se descarcã gratuit de pe site-ul Rezervaţiei).

ANPA emite permisele de pescuit recreativ – cartoane albe sau albastre. Cartoanele albe (emise de ANPA şi distribuite prin asociaţii) sunt valabile pe apele atribuite asociaţiilor. Cartoanele albastre (emise şi distribuite gratuit de cãtre ANPA, fãrã intermediari) sunt pentru apele neatribuite (Dunãre, Marea Neagrã şi alte câteva excepţii). SINGURUL ACT (!!!) care-ţi dă dreptul să pescuiești pe apele ţării e cartonul alb sau albastru, după caz.

O mizerie fără margini face ca un pescar să nu poată intra în posesia permisului de pescuit (cartonul alb!) decât după ce devine membru al unei asociaţii. În clipa în care devii membru primești un carnet de membru. Zeci de mii de pescari din ţara asta confundă carnetul de membru cu permisul de pescuit. Încă o dată, că e foarte important: permisul de pescuit e cartonul emis de ANPA (alb sau albastru), iar carnetul de membru e carnet de membru. Permisul ANPA îţi DĂ dreptul să pescuiești legal în România, iar carnetul de membru – NU (e doar dovada înrolării într-o asociaţie).

Câștigătorii anului 2018 sunt, în proporţie covârșitoare, Ajvps-urile (asociaţiile de vânători și pescari) din ţară. Ele au primit aproape toate apele. Ajvps-urile percep o taxă de jupân – mai mare sau mai mică, după tupeu (numitã elegant „cotizaţie anualã de membru”). Tu (pescarul) ai multe obligaţii și un singur drept, ele (asociaţiile) au doar drepturi. Am zis mai sus că ANPA „atribuie asociaţiilor resursele…”. Dacă ne uităm pe dexonline.ro (un site răutăcios) vedem asta: a atribui = 1. A da (ceva cuiva) ca un bun ce i se cuvine; 2. A se da drept proprietarul de drept a ceva; 3. A considera ceva ca proprietatea cuiva etc.

Simplu, să înţeleagă toată lumea – Ajvps-ul e stăpân pe resursa acvatică vie (peștele) și se comportă ca atare. Tu ești forţat să devii membru Ajvps, intri în posesia unui carnet de membru + permis de pescuit (carton alb) și ai obligaţia de a respecta „regulamentul asociaţiei”. Pe șleau – trebuie să plătești și s-o faci pe placul Ajvps-ului, adică la sediu sau prin virament (nu cumva să-i deranjezi plătind pe apă, Doamne ferește!).

Întrebarea de pe buzele multor pescari: sunt membru și am permis, pot pescui într-un alt judeţ? ANPA și-a bătut joc de noi, pescarii, și a lăsat treaba asta la latitudinea Ajvps-urilor. A pus lupul paznic la oi. AGVPS-ul, mama tuturor Ajvps-urilor din ţară, a dat ordin în împărăţie ca toată lumea să recunoască reciprocitatea. Deci DA, când ai carnet de membru și permis de pescuit (carton alb), poţi pescui și în fieful altui Ajvps fără taxe suplimentare. Sigur că hienele mârâie și, unele mai înfometate, chiar mușcă! Sigur că Ajpvs-iștii nu sunt fraieri să refuze un ban „cinstit” și ușor. Îţi vor cere taxe în plus. Se pune întrebarea: cine e prostul – ăla care cere sau ăla care dă? Sunt unii care deja și-au luat un teanc de permise și sunt membri în 5-6 Ajvps-uri!…Uraaa, tovarăși!

Am plătit anul ăsta, cu scârbă, o sută și ceva de lei unui Ajvps. Am pus carnetul de membru undeva, ca nu cumva să-l rup dintr-un exces de normalitate.

Trei lucruri sunt strigătoare la cer:

a) Obligativitatea asocierii – ANPA te forţează „legal” să devii membru într-o asociaţie ca să poţi obţine permisul de pescuit (mã refer la cartonul alb, cel albastru se obţine gratuit de la ANPA). Lucrul ăsta e neconstituţional, imoral și inacceptabil!

b) Atribuirea apelor cu dedicaţie – în așa fel au fost făcute cărţile încât Ajvps-urile din ţară să fie maxim avantajate. O instituţie a statului (ANPA) se zbate (la propriu!) să favorizeze niște privaţi (Ajvps-urile). Ăștia din urmă au primit toate apele fără nicio obligaţie. Din nou – cel puţin imoral și inacceptabil!

c) Noi, pescărimea, nu facem nimic în legătură cu asta.

Ce-ar trebui să facem?! Uite ce:

1. Să nu ne mai treacă prin cap faptul că 100-200 de lei sunt bani puţini, care merită aruncaţi. Nu sunt bani puţini și-ar trebui să ceri ceva în schimbul lor! (pază, ecologizări…de populări nu pomenesc pentru că mi-e frică să nu toarne careva tone de caras în apă și să-i spună populare!…)

2. Să ne informăm, să nu mai fim o masă de manevră. Să nu mai zicem: „dom’le, eu vreau să pescuiesc, nu vreau să mă cert cu nimeni, nu-mi bat capul, mai bine plătesc!”…

Când le-om face p-astea două, apele și pescuitul din România vor arăta altfel. Până atunci, NU.

P.S. 1 Curtea Constituţională a decis că Legea de modificare a OUG privind pescuitul și acvacultura e neconstituţională în ansamblul ei. Ce înseamnă asta? Înseamnă că se modifică schimbarea. ? Când și în ce fel…vă anunţ.

P.S. 2 Ţi-a plăcut ce-ai citit? Atunci abonează-te la newsletter-ul totpescuit.ro Aici (în partea de jos a paginii). Dacă eşti în premierã pe blogul meu, vezi cã ai multe alte articole interesante Aici.

Etichete:, , , , , ,

Trackback de pe site-ul dvs.

Comentarii (132)

 • Avatar

  Rotaru Lucian

  |

  Buna ziua. Referitor la obligativitatea de a fi inscris intr.o asociatie pentru a obtine talonul albastru, nu este adrvarat. Talonul albastru se elibereaza direct de ANPA si are valabilitate pe toate apele care nu sunt atribuite unei asociatii inclusiv Marea Neagra.

  Reply

  • Avatar

   Calin Ungureanu

   |

   Mai citeste odata. Spune clar in textul postarii ca pt ala albastru nu trebuie sa platesti nimic. Pt ala alb trebuie. Si trebuie taxa la asociatie, nu la ANPA, ca ei nu se manjesc. Iau bir prin intermediari, colegii lor de comunism nefunctional, AGVPS/AJVPS (ia uite ca am ramas noi pescarii cu V.ul ala in acronim)

   Reply

   • Avatar

    Rotaru Lucian

    |

    Da asa este.. dar nu am zis de plata eu. Am spus doar ca nu trebuie sa fii inscris intr.o asociatie pentru a obtine talonul albastru.

    Reply

    • Avatar

     Zandy

     |

     Din pacate trebuie sa mai citesti inca o da articolul, scrie clar: permisul slbastru este gratuit si este dat fara intermediari, direct de la sediile Anpa.

     Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Bunã ziua! Când am vorbit despre obligativitatea asocierii mã refeream la cartonul alb (ãla de care au nevoie majoritatea pescarilor din ţarã).
   Aveţi dreptate, cartonul albastru se ia (dacã mai existã!!!) gratuit de la sediul ANPA şi e valabil pe Dunãre, Marea Neagrã şi apele neatribuite. Sper cã m-am fãcut înţeles. Numai bine!

   Reply

   • Avatar

    Darius

    |

    Permisele albastre nu se mai eliberează de aproximativ o lună. Acum singura modalitate de a avea permis (alb) este înregistrarea la o asociație.

    Reply

    • Avatar

     Sorin Tot

     |

     Acum şi oricând…singura modalitate de a-l obţine pe cel alb aia era.

     Reply

   • Avatar

    Ion mineru

    |

    Nu esti obligat sa te asociezi.Permisul ANPA poate fi obtinut de la sediile ANPA din tara
    Problema apare in momentul in care mergi pe o apa la pescuit.La controlul facut de cei care au atribuita apa ar trebui sa fii taxat pentru o zi (sau cate vrei sa stai acolo).Din pacate in general marea majoritate a asociatiilor trec la abuzuri.Nu le enumar.Dar revin.Nu esti obligat sa te asociezi.Eu am permis AMPA si cand vin cei din control platesc taxa pe zi.Atat.Dar daca mergi frecvent e o alta poveste.

    Reply

    • Avatar

     Sorin Tot

     |

     Fãrã asociere NU poţi obţine permisul alb! (Pe cel albastru, da.) Deci eşti forţat sã devii membru…

     Reply

    • Avatar

     John

     |

     Cat platesti pe zi ? Si in ce judet ai facut asa? Eu tot asa fac, am albastru, si cand or veni, le platesc (daca-mi dau chitanta bineinteles).

     Reply

   • Avatar

    Ionescu

    |

    Același lucru e si la vânătoare
    Ai ceva si despre acest subiect
    Chiar e interesant ceea ce scrii

    Reply

    • Avatar

     Sorin Tot

     |

     Mulţumesc. Mã bucur.
     Nu mã bag pe subiecte strãine. Doar pescuit. Numai bine!

     Reply

   • Avatar

    Dragoș Ion

    |

    Nu mai există cel albastru.Le-am trimis e-mail celor de la A.N.P.A. De la Galați ,angajații A.N.P.A. m-au trimis să-mi scot(contracost) permisul alb de la A.J.V.P.S. , degeaba am încercat să le explic că nu vreau să pescuiesc în Prut sau Siret ci pe Dunăre. E inadmisibil, după atâția ani să nu pot pescui legal pe Dunăre.

    Reply

   • Avatar

    Adrian

    |

    Cartonul albastru nu exista de ceva vreme, s-au tiparit 70.000 de exemplare si s-au dat din care 823 la Cluj.Stiu asta deoarece nevasta vrea sa apuce de pescuit, si noi oameni corectii fiind vrem sa fim in legalitate.Domnul de la Anpa a zis ca exista o intelegere verbala cu controalele ca sa accepte cel alb ca si pe cel albastru deoarce 25% din cotizatia catre Asociatii merge la
    ANPA. Ar fi cam trist sa iei amenda pentru un carton care era gratuit pe o apa care nu apartine de asociatie nu? 🙂

    Reply

 • Avatar

  Vlad

  |

  Buuuuun…
  eu, ca pescar ce mi-s si foarte mutumit de starea de fapt, nu doar de pe apele romane, ci si de pe uscat, as putea plati inca o data valoarea unui permis AJVPS, daca as sti ca mai fac cativa ca mine la fel si la comun se angajaza un avocat (care sper sa fie si el pescar si sa ceteasca!!!).
  Daca s-ar strange 100 de pescari, deja avocatul nostru are bani de niste scule noi. Nu trebuie sa faca mult pentru ele, daor sa dea in judecata un AJVPS dinasta si sa castige, dupa care restul vine de la sine. Cand se da in judecata urmartorul AJVPS pui la dosar sentinta data la primul proces…
  Stiu ca la noi se merge pe drept roman si nu e ca in filmele americane, dar o decizie definitiva si irevocabila atarna greu in balanta la un proces cu acelasi fond.
  Am dreptate? Vreun avocat (pescar) amator? Hai ca poate citeste destula lume. Cine stie, poate ne si organizam cumva.
  Stiu, e luni si inca nu m-am trezit bine, dar inca mai am lacul de munte pe retina si aerul curat in plaman. Sper sa poata bucura si altii in viitor…
  Saptamana faina.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   O propunere lãudabilã! Doamne ajutã! Sãptãmânã fainã şi ţie!

   Reply

 • Avatar

  victor

  |

  Salutare, Anul acesta m-am documentat si m-am certat cu 3 asociatii de pescuit pentru dreptul meu. Am si strigat pe FB in mai multe grupuri de pescari, total „3” likeuri si 0 initiativa de a ne asocia pentru a rezolva o problema.
  Una peste alta, nu am suficient timp sa ma lupt cu o amenda abuziva si drept urmare am platit in plus. Multumim statului…

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Felicitãri pentru eforturi! Într-o zi poate vom fi mai mulţi sãtui (aşa ca dvs.) şi vom face la fel. Asta e calea şi nu va mai fi în zadar. Numai bine!

   Reply

 • Avatar

  Vlad

  |

  Deci e pe bune? Dacă ai permis într-un județ, poți pescui fară taxe suplimentare într-un alt județ?

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   AGVPS asta spune! Normalitatea asta spune! Eu aşa fac.
   Hienele nu sunt de acord şi fac spume.

   Reply

 • Avatar

  Stefan George

  |

  Ok. Lamuritor si concis. Vin si intreb: eu pescuiesc doar pe privat, dar in concediu ma duc in delta. Cum fac sa iau doar ANPA albastru? Pentru ca de la ei doar asta imi trebuie.

  Reply

  • Avatar

   Andrei C

   |

   Pentru delta nu este nevoie de permis ANPA! Permisul este eliberat online (IN SFARSIT CINEVA GANDESTE) si gratuit pe siteul ARBDD.

   Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Domnule Ştefan George, pentru a pescui în Deltã nu aveţi nevoie de permisul albastru (ãla e pentru Dunãre, Marea Neagrã şi zonele neatribuite). Ştiu, e complicat şi bizar! Pentru Delta Dunãrii intraţi pe site-ul Rezervaţiei (http://www.ddbra.ro/activitati/permise-online) şi descãrcaţi gratuit tot ce vã trebuie.

   Reply

 • Avatar

  Tibi

  |

  Ai dreptate , Sorin !! Nu-i prost cine mananca 7 pite …… Asociatiile judetene , te fac membru pe bani frumosi , au anulat reciprocitatile interjudetene , ptr . a mai ” scobi ” niste bani de la ” fraierii ” care vor sa mearga la pescuit in alte zone , de populat nici nu poate fi vorba – singurele ” populari ” sunt cu carasi si alevini de crap ! 🙁 – paza si protectia apelor si a pestilor din ele , aproape nu exista ( braconierii ” zburda ” linistiti !! 🙁 ) , iar noi , platim an de an , bani din care Ajvps-urile traiesc bine si fac cu acesti bani – exact ce vor – si nimic esential 🙁 – ptr revigorarea efectivului de peste din apele noastre …. braconate , poluate in toate felurile , decimate de cormorani , slab pazite si aproape deloc populate !!! 🙁 De cativa ani buni , n-am mai prins – ” pe salbatic ” – nici un peste adevarat , cum prindeam pe vremuri ! 🙁 Oare am uitat sa pescuiesc ori altii au uitat ce indatoriri au ? :O Bine ca nu uita sa ne ia banii ….. ! 🙁 Pana , deviza asociatiilor judetene e , ” las ca merge si asa ” , noi , ne putem ingropa asteptarile si sperantele !! 🙁 …si putem striga in cor – cu carnetele de membru pescar sportiv , vizate la zi !! – traiasca apele private , singura ” luminita de la capatul tunelului ” nostru de pescari sportivi !! 🙁 …..sau ne putem vinde sculele si sa ne gasim alte hobby-uri !!!

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Trist dar adevãrat ce spui. Din proprie iniţiativã, asociaţiile nu se vor schimba niciodatã. Asta se va întâmpla doar sub presiunea membrilor cotizanţi!

   Reply

   • Avatar

    Tibi

    |

    (Y) Corect !!

    Reply

 • Avatar

  Calin Ungureanu

  |

  Pai stai sa vezi, ca nu se mai poate nici asa. Permisele albastre s.au terminat. Cum adica, bre ?! Uite.asa bine. ANPA si vreun institut de cercetare a presiunii asupra fondului piscicol au ajuns la concluzia ca pe 2018 s.a dublat numarul de permise ALBASTRE fata de 2017 si au decis ca au inchis mustaria.
  Eu dupa ce am fost de 3 ori in Bucuresti (doar luni dimineata de la 9 la 14) neputand sa lipsesc 2 ore de la servici, era sa renunt, ca erau niste cozi de pensionari intreprinzatori interminabile.
  M.am dus (ilegalist) intr.o marti, hotarat, cu basca in mana si ochii la teneși sa ma rog de vreo tanti sa ma lase si pe mine sa fiu legal. Am pupat usa ca se mutase cu arme si bagaje toata ANPA.
  Pana la urma s.a milostivit un amic din Sibiu si mi.a facut permis acolo.
  De ce tot insistam sa fiu legal ? Pt ca nu poti avea permis de Dunare de la PF daca nu ai permis albastru (gratis), si nici permis de Delta tot gratis.
  O ineptie, oricum o iei, ramane ineptie. Daca ma prinde PF pe Dunare si le spun ca nu pescuiam, nu imi mai trebuie permis de frontiera. Le zic doar ca ma plimb p.acolo si astept un transport de tigari sau emigranti. Asa sunt ok. Daca pescuiesc, atunci trebuiesc supravegheat.
  In plus, foarte important, braconajul se desfasoara cu mare aplomb pe tiate apele tarii cu sau fara permis, sigur fara patrulele de control AJVPS sau ANPA.
  Ati observat ca prostul aflat intr.o situatie grea isi mai trage o tesla intre picioare cu gandul ca va remedia putin problema. Cam asa suntem noi, ca stat.

  Reply

  • Avatar

   Dex

   |

   Toata treaba este o bataie de joc. Sa ceri in secolul 21 ca omul sa-si ia liber de la munca ca sa-si ridice un permis, la un singur ghiseu pe regiune, deschis cateva ore pe saptamana, este prostie avansata.
   Plus ca dat fiind palmaresul ANPA, institutia asta ar trebuie desfiintata, daca nu cumva ar trebui sa infunde si puscariile unii dintre ei.

   Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Te compãtimesc! Ştiu prin ce ai trecut.Trãim vremuri ciudate.

   Reply

 • Avatar

  Liviu

  |

  Peste tot „dincolo” este asemanator: vrei sa pescuiesti pe o apa, te interesezi inainte de a merge la pescuit a cui este si care sunt conditiile in care poti pescui! Cam aici trebuie sa ajungem si noi. Doar ca … sunt multe nereguli pina acolo.
  Toate asociatiile au primit in concesiune apele in urma unui plan de management (si nu numai) facut de un institut de cercetare in domeniul piscicol.
  Acolo sunt trecute toate masurile ce trebuiesc luate de asociatiile detinatoare de ape: populari, imbunatatiri, nr permise pe care le pot emite. In functie de nr de permise aprobate, de cantitatea de peste pe care un pescar are voie sa o retina, rezulta aportul asociatiei, popularile. Este doar un exemplu, sunt multe de verificat. Un alt exemplu regulamentul asociatiei: ANPA nu poate fi de acord cu incalcarea dreptului constitutional de libera asociere. Adica sa poti pescui si fara sa fii obligat sa faci parte din asociatie. Si asta rezulta din regulamentul depus la ANPA.
  Ar trebui ca aceste planuri de management sa fie publice! E singura varianta in care ii poti verifica daca isi indeplinesc conditiile contractuale, atat asociatiile cit si ANPA. Ca fara control …

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Asociaţiile au doar drepturi ca afarã, obligaţii – nu. Ai dreptate, e nevoie de transparenţã şi e cazul sã luãm urma banilor noştri. Sã cerem ceva în schimb!

   Reply

 • Avatar

  Semlecan Ghe

  |

  Nici un cuvant despre ultima isprava ANPA, adica aceea de a nu mai elibera permise pe Dunare in plin sezon.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Am zis ceva, nu e chiar nimic. Poate nu destul.

   Reply

 • Avatar

  Cornel Gherman

  |

  Buna baieti !
  La AJVPS Mures se elibereaza permis doar daca duci o poza ca pe vremuri ptr.buletin, CNP-ul
  de pe permis si CI nu sant suficiente ca in alte judete ? Fiecare AJVPS face cum il taie capul.
  Aveti dreptate,cu un permis se poate pescui doar in jud.unde a fost eliberat.
  Ce face un pescar care locuieste la granita de judet(e),face mai multe permise ? Jalee,tara lui papura voda.In prezent pescuiesc in alt jud.cu insotitor nepescar care are permis de pescuit pentru pensionari (cu sculele mele).In MS diferenta intre cei de pana la 65 ani si cei peste,e de 10 lei.Mi sa spus ca daca depasesc granita jud.sant pasibil de amenda si confiscarea betelor,in prezent nemaifiind intelegerea intre AJVPS-uri vecine.Stat in stat.La sesizari ca se braconeaza in perioada de prohibitie cu ancore (noi spunem la greblat) ,raspunsul a fost ca nu au personal iar jandarmii care -i insotesc trebuie platiti ???.

  Reply

   • Avatar

    George

    |

    Eu a_m devenit membru.a_m permis alb,pot pescui pe dunare,de unde si pana unde.multumesc

    Reply

    • Avatar

     Sorin Tot

     |

     Salut, George. Cu permisul alb nu ai dreptul (legal) sã pescuieşti pe Dunãre…
     Îţi trebuie cel albastru, care din pãcate nu se mai elibereazã…..

     Reply

 • Avatar

  Dex

  |

  ANPA Bucuresti a terminat permisele, deci nu mai poti pescui legal pana cand cineva porneste imprimanta din nou. Putem continua pescuitul ilegal, pentru ca oricum nu controleaza nimeni.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Dex, situaţia creatã e incredibilã. Eşti forţat sã pescuieşti ilegal….

   Reply

 • Avatar

  Popescu Ștefan

  |

  Informațiile date sunt completamente false. Pentru o informare corectă, trebuie știut că ANPA nu este administratorul apelor din România, ci administratorul resursei acvatice vii. ANPA nu a concesionat nici apele, nici resursa acvatica, ci a încheiat contracte de utilizare a resursei. Adică o pot utiliza pentru pescuit recreativ. Atât și nimic mai mult. Ca să poți pescui pe apele române trebuie să le concesionezi de la apele române, nu de la Anpa. Vezi art. 5(3) din legea 107 /1996.
  Problema este alta. Asociațiile nu dețin nici măcar un centimetru de apă și nici resursa acvatica vie, ci doar dreptul de a o utiliza. Sesizați diferența?
  Problema este însă la Anpa care încalcă art. 23(1) din oug 23 /2008 percepand bani în schimbul permiselor de la asociații deși acestea sunt gratuite, fără a percepe taxe și tarife, conform legii nr. 1/2017.
  Ce ar trebui sa știți este că toate mișcările făcute de ANPA sunt pentru anu pune în executare o hotărâre judecătorească definitivă și care o obliga să ia în evidentă doar asociațiile de pescari sportivi recunoscute de MTS, dar așa ieșeau din schemă AJVPS urile.
  Un lucru ar trebui sa știți. În România pescuitul sportiv este recunoscut ca sport și este reglementat de Legea sportului, nu de OUG 23/2008. Iar practicarea sportului este un drept al persoanei recunoscut și garantat de stat. Așa că, dacă doriți să pescuiți fără dureri de cap, legitimativa la un club sportiv și cereți Autorizație de sportiv de performanță, conform art 14.1 din legea nr 69 /2000″ eliberată de federația romana de pescuit sportiv. Aveți garanția dreptului legitim confirmat și de Curtea Constituțională prin Decizia nr 693 /2016.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Mã bucur cã a venit Popescu Ştefan sã ne arate „adevãrul”!…..

   Reply

 • Avatar

  Costea

  |

  Trăiască ajvps neamț! 300 lei permisul ????

  Reply

 • Avatar

  mimi

  |

  cel mai bine ar fi sa nu mai plateasca nimeni nici un permis la mafiotii astia

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Sentimental – Da!!! Legal – Nu.

   Reply

 • Avatar

  Radu

  |

  Teoria e corecta si daca ne uitam in alte tari e perfect normal sa fie asa: apele nu sunt bunul tuturor si al nimanui (a se citi ale statului). Ele sunt administrate de asociatii de pescari. De foarte multe asociatii de pescari. Vrei sa pescuiesti pe o anumita apa, respectiv pe un anumit sector al acelei ape?Devii membru al asociatiei dupa ce ai obtinut permisul de pescuit in urma unui examen riguros. Sau cumperi licenta pe zi pt a pescui pe acea apa. Insa banii obtinuti chiar sunt folositi de asociatii pentru repopulari, actiuni de ecologizare, etc.
  In Romania s-a incercat sa se copieze modelul strain si sa se implementeze romaneste. De asta majoritatea apelor sunt atribuite AJVPS-urilor, sau a unor asociatii care s-au rupt din foste AJVPS-uri.
  La inceput am crezut (in naivitatea mea) ca se poate face ceva si mi-am facut impreuna cu alti cativa prieteni pescari de buna credita o asociatie. Pe banii nostri, cu efortul nostru, pentru pasiunea noastra. Ne-am propus sa contractam resursele vii de pe anumite ape „scoase la consurs” de ANPA. Ne-am inscris, am facut un plan de management pentru care am platit o gramada de bani si rezultatul a fost ca ANPA ne-a punctat precum profesorul de limba romana la compunere (adica dupa propriul lor interes). Si culmea e ca apele pt care am aplicat au ramas neatribuite. Deci ANPA prefera sa lase ape neatribuite, adica in paragina, decat sa le cedeze unor asociatii care poate chiar ar face ceva benefic.
  Nu imi ajung randurile sa scriu suficient despre parodia de concurs organizat de ANPA la care asociatia noastra, necunoscuta si de bun simt, a fost efectiv marginalizata. Dar daca ti se pare un subiect interesant, iti pot scrie mai multe in privat.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   E adevãrat şi ce spui tu. La fel de adevãrat e cã pescuitul din România a ratat o şansã imensã când s-a spart monopolul Agvps şi au primit ape în administrare alte asociaţii. Au fãcut ZERO! Dacã atunci asociaţiile veneau cu o schimbare în bine pescuitul românesc (şi Agvps!) se reforma. Mare pãcat!!! Acum e din nou monopol mascat.
   În situaţia de faţã eu aş prefera sã ia statul toţi banii şi sã nu mai atribuie nicio apã pânã când cineva meritã lucrul ãsta!

   Reply

   • Avatar

    Radu

    |

    Cand am facut asociatia, scopul nostru a fost sa facem ceva pentru pesti in primul rand si pentru pescarii pasionati in al doilea rand. E o apa care oricum nu e interesanta pt AJVPS-ul din judetul respectiv, nici macar nu s-au obosit sa aplice pt ea. Pentru ca sunt putini pescarii care ii stiu valoarea (una din putinele ape din Romania care inca mai tine lipan). Pentru AJVPS si ANPA singura miza sunt banii din cotizatii. Atat. Nu conteaza pestii, nu conteaza apa. Si interesele noastre contravin intereselor lor, asa ca au preferat sa o lase neatribuita.
    Cred ca singura salvare pentru pesti si ape este in continuare sa existe asociatii de pescari pasionati care vor sa schimbe ceva. Chiar daca sunt asociatii mici (gen cum e asociatia noastra). Insa atat timp cat ANPA controleaza pe criterii politico (si mascat) financiare, cine castiga accesul la pesti, nu se va intampla ceva benefic pentru natura, pesti si pescari. Si in continuare vom merge (unii) sa ne uitam ce frumosi sunt pastravii si lipanii in Slovacia, Bosnia, Serbia, Italia, si lista poate continua.

    Reply

 • Avatar

  lissi francisc

  |

  cu permisul vizat la Timisoara si cu ampa alba se poate pescui la dunare?

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   NU! Trebuie ANPA albastru şi PG de la Poliţia de frontierã în raza cãreia vei pescui.

   Reply

 • Avatar

  Dalea Robert

  |

  Informativ, este util paragraful unde este precizata reciprocitatea intre AJVPS-uri, adica, unde scrie negrul pe alb ca daca ai un permis alb ANPA, de la un AJVPS, ai dreptul sa pescuiesti pe baza de reciprocitate oriunde exista ape concesionate de AGVPS, prin AJVPS-urile locale. Asta, asa ca sa ii fie mai usor oricui sa vada, dar si sa le dea in cap cu legea, celor care vin sa te fure, cerandu-ti alte taxe, desi ai deja un permis alb!

  Reply

 • Avatar

  Naidin Adrian

  |

  Atîta timp cît Apele RO vor rămîne la M.Agriculturi așa va fi mereu.
  Trecînd la M.Mediu cum a fost în trecut ‘vor dispărea : aso.fam’ape industriale nu vor mai fi și vor dispărea ‘BRACONIERII ‘ !!!
  Altfel vor arăta apele din Țară ‘Dunare’Delta Dunării.
  Situația asta a fost creată de un fost puscariaș pe nume Năstase Adrian’trecînd apele de la Mediu la Agricultură.
  Eu cel putin am doi ani cu ecologizare organizate pe malul Oltului în jurul orașului Rm Vâlcea cu membrii statului ANCB VL ‘ROMPREST/ENERY’ VOLUNTARI.

  Reply

 • Avatar

  Cornel Gherman

  |

  Bratul Tataru: concesionat luciul de apa de Dana Nastase ,asta am aflat la Tatanir (Chilia)

  Reply

 • Avatar

  Radu

  |

  Cred ca se face o usoara confuzie: permisul albastru este eliberat de ANPA si este pentru Dunare, Marea Neagra si apele neconcesionate din RO. Permisul alb este eliberat de asociatia care are in utilizare pt 10 ani resursele acvatice vii pt sectorul de apa primit de la ANPA in urma concursului (in 95% din cazuri, AJVPS-uri din diferite judete). Permisul alb nu este eliberat de ANPA, el se elibereaza de asociatii dupa un format prestabilit prin ordinul ANPA. El permite pescuitul doar pe apele contractate de asociatie, respectiv pe apele contractate de alte asociatii cu care asociatia respectiva are semnate contracte de reciprocitate.
  Sper ca acum e clar.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Situaţia permiselor (alb şi albastru) era clarificatã deja în articol.

   Reply

   • Avatar

    Radu

    |

    Nu vreau sa intru in polemica, dar in articol formularea e putin ambigua „ANPA emite permisele de pescuit recreativ – cartoane albe sau albastre. Cartoanele albe sunt valabile pe apele atribuite asociaţiilor. Cartoanele albastre sunt pentru apele neatribuite.”
    Nu ANPA emite permisele albe. Doar asociatiile le emit. ANPA emite doar permisele albastre.

    Reply

    • Avatar

     Sorin Tot

     |

     Nu e deloc ambiguã. ANPA emite cartoanele (albe şi albastre). Pe cele albastre le şi distribuie gratuit, pe cele albe le distribuie asociaţiile. Eu spun cã e destul de clarã şi corectã exprimarea.

     Reply

 • Avatar

  Mircea pacurar

  |

  Eu sunt din Deva si pescuiesc pe raul Mures ca asta trece pe la noi si am permis de pescuit pentru aceasta zon . Dar pescuiesc si in jud . Mures la Ludus tot pe raul Mures si am fost obligat sa-mi fac permis si acolo desi este aceasi apa as fi inteles daca veneam de pe Jiu sau Olt sau Cris dar nu mi se pare corect sa platesc de doua ori pentru aceasi apa ! O tampenie ! Ar trebui sa se puna deacord asociatiile macar pentru acest lucru !

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Dacã asociaţiile şi-ar face treaba (pazã, ecologizãri, repopulãri, monitorizãri etc.) poate ar fi normal sã plãteşti chiar şi pe sectoare diferite ale aceluiaşi râu. Dar nu e cazul!
   Din punctul meu de vedere nu aveau dreptul sã vã taxeze.

   Reply

 • Avatar

  cocian vasile viorel

  |

  aveti mare dreptate de-le Sorin, ar trbui toti pescarii nemultumiti din aceasta tara sa ne asociem si sa-i batem cu propiile arme

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Numai aşa se poate schimba ceva.

   Reply

 • Avatar

  Viorel

  |

  Merg luna asta in concediu la Orsova. Nu sunt membru al vreunei asociatii. Pot face rost de vreun permis ceva pentru Dunare la Orsova?

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   V-ar trebui cartonul albastru (nu e nevoie sã fiţi membru, se ia gratuit direct de la ANPA). Problema e cã taloanele albastre s-au cam epuizat. Nu se ştie când şi dacã se vor mai tipãri.
   Deci…slabe şanse.

   Reply

 • Avatar

  Razvan

  |

  Dar pe prut se poate pescui cu anpa albastru ?

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Pe apele ce constituie frontierã (dacã nu e zonã atribuitã), da.

   Reply

 • Avatar

  Viorel

  |

  Multumesc.

  Reply

 • Avatar

  Marian

  |

  Pe dunăre pot pescui cu permisul ANPA albastru obținut în anul 2012, fără să plătesc niciun leu pt. Anul 2018?

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   NU. Se poate pescui doar cu permis (de carton!) albastru eliberat gratuit de ANPA în 2018.

   Reply

 • Avatar

  ONIGA VASILE

  |

  Buna ziua.
  Tot ce se scrie aici e o refulare la tot ce se intampla pescarilor sportivi.Insa eu vreau sa scot in evidenta ceva ce multi uita.Ce spuneti de sapaturile la fiecare 5-6km,facute de balastiere,care in mod cert intervin asupra faunei din zona?Aici este cheia.Aici se fac mii de miliarde de lei,fara a se interveni de niciun fel.Toti traiesc bine pe aceasta afacere murdara.Nici macar Ministerul Mediului nu intervine.Putem lua zeci,sute,mii,zeci de mii de permise,daca nu se reglementeaza aceasta afacere murdara.Nu vedeti ca anul acesta un rau are un curs,iar anul viitor e pe un alt teren? Nu vedeti ca mai nou,si cele mai mici rauri sunt escavate? Pana cand nu vom face interventii la Ministerul Mediului,dar la modul cel mai serios,poate chiar imperativ,vom ajunge sa vedem anumite de specii de pesti,pasari,animale,doar la modul trecut,prin dif.emisiuni tv.sau carti cu poze.Eu asta am de spus.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Mulţumesc pentru opinie. E o temã importantã, da.

   Reply

 • Avatar

  Costin

  |

  Salut. Și eu mi-am făcut un carnet de membru la ajvps dar nu îmi da nimic cum ca nu au primit cartoane albe. Însă cei de la ajvps Prahova au cartoane albe dar trebuie sa ma înscriu la ei sa le plătesc lor cotizația. În cazu asta ce sa fac plătesc la 2 asociați sa pot sa pescuiesc.?

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Insistaţi totuşi sã vã dea primii permisul alb. Eu aşa zic. Numai bine şi fir întins!

   Reply

 • Avatar

  Romischer Cristian

  |

  Salut!!
  Mulțumesc pt informare !!
  Eu as vrea să știu de ce nu am primit cartonașul alb de la anpa când mi am făcut afilierea la asociația noastră??
  Și încă ceva ,ei nu au obligația să mi l dea….??

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Salut! Cu plãcere!
   Ba da, au obligaţia sã ţi-l dea, dar vezi…ei stau mai prost la capitolul obligaţii……

   Reply

 • Avatar

  Livu

  |

  Eu nu am fost si nu sunt inscris la AJVPS. Sunt inscris la Asociatia Banatul si sunt multumit.
  Pescuiesc cu voiosie pe toate apele concesionate de AJVPS si astept cu nerabdare sa vina la mine sa le platesc taxa de pescuit pe o zi. Pana acum nu a venit nimeni.
  Vreau sa fac si eu o precizare. AJVPS-urile nu va pot amenda. Va pot amenda jandarmii sau politia.

  Reply

  • Avatar

   Mihai

   |

   BRAVO LIVIU !!! În sfârsit dau și eu de cineva care cunoaște legea. La fel am procedat și eu. M-am înscris la CRE Bacău. Nu vreau să dau banii comunistilor. Așa este Liviu, ajvps-urile nu pot da amenzi, doar poliția și jandarmeria. Și aceștia, cand te controlează, te întreabă de cartonul ANPA, nu de carnetul de membru.
   Oameni buni, vă rog să gândiți puțin înainte de a arunca banii în buzunarele trantorilor. Pt anul viitor, plătiți taxa la o asociație non-ajvps ( asociația banatul, CRE, etc) și pescuiti pe orice apă concesionata din RO. Nimeni nu vă va putea amenda atât timp cât aveți talonul ANPA. Singurul lucru care se poate întâmpla e ca un comunist să vă strice ziua și să se certe cu voi pt ca nu ați plătit taxa către ei. Dar nimeni nu vă va putea amenda atât timp cât respectați legea (dimensiune și cantitate pești reținuți, nr bețe cu care pescuiti , etc). VĂ ROG EU, FIȚI DEȘTEPȚI 5 MINUTE, ÎNAINTE DE A ÎMBOGĂȚI COMUNIȘTII !!!

   Reply

 • Avatar

  Muresan Radu-Dan

  |

  Sorine, as usual, sublim.
  Esti pregatit pentru asta?
  – AJVPS „S” percepe pescarilor din alte judete/asociatii o taxa in care intra, printre altele plata paznicilor, ecologizare si, cel mai important, populari. Pana aici admirabil.
  – Practica AJVPS „S” este sa populaze un lac din judetul lor.
  – Scurtcircuitul mental: pescarii din alte judete/asociatii care platesc taxa ce inglobeza si suma pentru populare NU au voie, repet, NU au voie sa pescuiasca pe acel lac populat si din banii lor.
  Mi-e mila de ei si mi-e rusine de mine…

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Pãi nu înţelegi cã sunt/eşti din alt judeţ!…”Pescuieşte la tine acasã!” – mi s-a spus pe o apã. Din câte ştiu, în ţara asta sunt (încã) acasã.

   Reply

  • Avatar

   Parfenie Bogdan

   |

   A.J.V.P.S Sălaj.

   Reply

 • Avatar

  Florin

  |

  Din punctul meu de vedere şi conform art. 2 alin. 3) cu permisul albastru poți pescui in habitatele piscicole arondate AJVPS cu respectarea regulamentul intern al AJVPS -ul.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Interesantã interpretare…eu n-am „curaj” sã merg aşa departe.

   Reply

 • Avatar

  Lucian

  |

  Salutări! Sunt începător și, ca tot neinițiatul m-am dus să-mi fac permis de dat cu bățu’-n baltă. Asta la AJVPS Mureș pentru că pescuieac la Luduș. Am primit carnetul de membru sportiv contra 100lei. Cu acest crnet am voie să pescuiesc până la urmă au ba? Dacă am voie și doar pentru Mureș, dacă merg în Neamț, sunt pasibil de amendă sau scap cu taxa de zi. Nu am primit niciun carton alb de la prea obosita și veșnic nemulțumita cucoană de la AJVPS. Întreb pentru că m-am încurcat în tot ce am citit mai sus de mă duc să mai bag o cafea cu claritate. Mulțumesc și fire întinse!

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Salut, dacã pescuieşti doar in fieful lor (Mures), probabil nu vei avea probleme, chiar fara permis. Eu m-aş duce totuşi la Prea Obosita şi i-aş cere permisul anpa (alb).
   Dacã mergi in alta parte ţi se vor cere taxe abuzive. E treaba ta dacã le plãtesti sau nu. (Dar sã nu mergi in alt judet fara cartonul alb!)
   Numai bine!

   Reply

   • Avatar

    Lucian

    |

    Mulțumesc pentru lămuriri. Trebuie să fac iar o vizită la madam. Sănătate!

    Reply

 • Avatar

  jorj

  |

  1-am pemis vizat 90 lei si carton alb anpa toate pe vrancea.
  2-merg la pescuit pe bacau vine jandarmul arat cartonul alb ,buletinul,se uita la mine imi da actele inapoi si spune ca este ok.
  3.ajvps-istul imi cere perimsul de pescuit,il dau se uita intens si imi spune ca sa plec ca sunt pe domeniul lor,adica sunt vrancean nu bacauan,ii spun respectuos ca tocmai jandarmul ,pe linga care era el,mi-a zis ca este ok,dumneata de ce zici invers??nu a putut motiva decat ca este concesionat pe bacau si nu am dreptul de a pescuii acolo,ok am zis si l-am rugat sa imi spuna ce lege am incalcat ca tot sunt jandarmii acolo si sa ma poata amenda,nu?a mormait si a zis ca a 2 oara nu ma iarta,o sa vedem si a 2 oara!!!!!!
  4.deci cu acel carton alb esti legal si poti pescui oriunde si organele statului nu te pot amenda iar ajvps-isti nu au drepul sa dea amenzi doar sa te alunge de pe locul de pescuit cu nesimtirea lor caracteristica.
  5.in consecinta daca eu sunt legal ,atunci protocolale sau intelegeri sau ca isi fac ei dreptate pe tarlaua lor pe mine ca pescar sportiv nu ma intereseaza,sa fie sanatosi,sa imi arate legea si articolul pe care il incalc ,iar daca ma alunga sun la 112 ca sunt hartuit de ei ,ceea ce va indemn sa faceti si voi.
  fire intinse!!!!

  Reply

   • Avatar

    Gicu Caraman

    |

    Ca de obicei totul pleaca de la bani, cind s-au anulat acele taxe si impozite cuprinzind si taxele pentru permisele de pescuit eliberate de A.N.P.A., multi au sarit in sus de bucurie.Dar cum pe lumea asta nu e nimic gratis iata ca cei de la A.N.P.A. au gasit modalitatea de a extrage castanele din foc cu mina altuia, adica au dat catre A.J.V.P,S.-uri dreptul de administrare a anumitor sectoare piscicole, dar cloul este aici;25 la suta din incasarile A.J.urilor revine prin contract catre A.N.P.A. si o sa vedeti ca nu e de loc o suma mica.Iata cum printr-o miscare inteligenta A.N.P.A. din pozitia in care nu mai incasa nimic acum fara sa miste un deget si fara batai de cap incaseaza sume in jurul cifrei de 7-80.000 de lei sau si mai mult.Cistiga si unii si altii A.J. si A.N.P.A., in situatia in care un permis A.N.P.A. costa 30 de lei acum costul a ajuns la 90- 100 de lei. Curat gratuit coane Fanica, da’ unflati-le banii…..

    Reply

    • Avatar

     Sorin Tot

     |

     Foarte interesant mesajul! ? Mulţumesc.

     Reply

  • Avatar

   Liviu

   |

   Că sa nu ai probleme data viitoare solicita plata taxei de pescuit pe o zi. Bineînțeles solicita și chitanța.

   Reply

   • Avatar

    jorj

    |

    solicit si asta ca nu mi-e greu dar este stipulat undeva ca tot caut si nu gasesc.ok astept un raspuns poate si un link unde scrie asta il scanez i le-o bag in nas.fire intinse!!

    Reply

 • Avatar

  dorin

  |

  Ai foarte mare dreptate dar prostimea e multa in tara asta peste 80% restu 20% ce pot face !!!!!

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Vreau sã cred cã nu e prostie. Vreau sã cred cã ãia mulţi sunt doar naivi, neinformaţi, prea buni…astea se mai vindecã.

   Reply

 • Avatar

  Lucian

  |

  Hoția mereu pe primul la noi in țară ca doar de aia exista legea ca ai facut abuz în serviciu nu iti face nimeni nimic …ca la noi la nimenea

  Reply

 • Avatar

  Liviu

  |

  buna ziua eu am carton alb si la politia de frontiera dr tr severin imi spune ca nu pot pescui pe dunare insa pot pe afluenti dunari este adevarat

  Reply

 • Avatar

  Georgel

  |

  In toata România numai hoţi.

  Reply

 • Avatar

  Chius Gheorghe

  |

  am peste 70 de ani, sunt pescar de 34 ani, ce trebuie da fac ca sa pescuiesc legal in apele Anpa? am acte doveditoare ca am platit taxe ajvps in fiecare an.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Vă salut, d-le Gheorghe.
   În cazul în care nu pescuiţi pe Dunăre, Marea Neagră sau alte câteva ape neatribuite, vă trebuie un permis (carton) ANPA alb. Îl puteţi lua de la Ajvps-ul dvs. preferat.
   Vă mulţumesc pentru mesaj şi vă doresc multă sănătate şi fir întins!

   Reply

 • Avatar

  Nicolae

  |

  Bun articolul,felicitari!Regret ca nu am dat peste el mai devreme. Eu sunt din Bacau si cred ca suntem norocosi ca avem o alternativa la AJVPS, o fundatie locala care se lupta cu sistemul, populeaza si ecologizeaza zonele atribuite. niste baiteto deosebiti in opinia mea,am platit taxa cu placerr vazand cum se ocupa de lacul Bacau si Lacul Galbeni la care ni am ajund inca. In completare,la cele de mai sus, din ce am studiat eu pe legea anpa inteleg ca permisul alb este valabil si in celelalte judete cu mentiunra ca trebuie respectate regulile asociatri care administreaza luciul apei. In practica asta poate insemna catch and release sau taxe suplimentare…

  Fir intins!

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Sunteţi norocoşi, da. Fac treabă bună băieţii ăia din Bacău.
   Fir întins! ?

   Reply

 • Avatar

  zoli

  |

  Buna ziua. Si eu ma confrunt de ceva vreme cu aceeasi dilema. Oare am dreptul sa pescuiesc legal fara alte taxe suplimentare, in apele concesionate de alt ajvps decat al celui in care sunt membru si pentru care am platit permisul. din cate am intelese eu teoretic da, practic nu. Care e reglementarea legislativa, ordin, hotarare ,lege sau ma rog, ce o mai fi, care obliga ajvps-urile la reciprocitate caci atata vreme cat exista o astfel de reglementare ea se bate cap in cap cu initiativa unor ajvps-uri de a incasa taxele de zi sau chiar taxa anuala pt. permis, atata vreme cat eu am platit deja pentru permis intrun judet?

  Reply

 • Avatar

  zoli

  |

  Scuze pentru ca intreb lucruri care pareau clarificate deja, dupa cum am vazut si eu dupa ce am avut timp si rabdarea sa citesc toate postarile din comentarii, insa trimiterile la

  http://agvps.ro/anunturi/acordare-reciprocitate-intre-asociatiile-afiliate-pe-linie-de-pescuit/
  prin care argumentati dreptul pescuitului in alte zone decat cel pentru care s-a platit permisul au numai un caracter de recomandare in spiritul unor legi ( confuze si neclare), recomandare care vine intr-adevar si in sprijinul pescarului, dar atat noi pescarii cat si organele au dreptul la interpretare. Problema e ca puterea se afla de partea organelor. Desigur nu am intentia sa intretin o polemica infertila, dar as fi dorit sa ma informez clar asupra acestei teme. Din pacate suportul legislativ e confuz, iar in apararea pescarurui avem numai o recomandare rezultata din conferinta anpa din 2017 si nemultumirile sesizate de pescarii sportivi. Dar va multumesc pentru clarificarile generate prin lansarea acestei teme-dezbatere. In alte detalii, care aduc a valea plangerii nu mai intru, caci problemele sunt foarte urate si nu cred ca e cazul aici si acum. Blogul e interesant si mi se pare util. Felicitari, spor la treaba si fir intins.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Salut Zoli,
   Pe lângã circulara Agvps care impune ierarhic reciprocitatea, ia în calcul faptul cã Jandarmeria Românã (singurii care pot sa te amendeze) a primit indicaţii clare sã verifice DOAR existenţa permisului Anpa (fie el alb sau albastru). Chiar ieri am fost controlat. Poţi verifica şi oficial treaba asta. Sper cã acum e clar.
   Fir întins şi numai bine!

   Reply

 • Avatar

  romeo

  |

  Ordonanta 23 / 2008 , din cate stiu eu , este declarata neconstitutionala inca de la sfarsitul lunii mai , de aceea nu s-au mai dat permise albastre . In aceste conditii , nicio alta reglementare nu vorbeste de permise de vre culoare , ci doar de permise eliberate de o asociatie legal constituita .

  Reply

 • Avatar

  PETER SABAU

  |

  Am permis de pescuit si cartonul alb ANPA eliberat de AJVPS Bacau si vreau sa pescuiesc in judetul Vrancea (printre picaturi !), ma pot astepta sa o iau pe coaja de la Jandarmeria sectorului respectiv?…Multumesc si fir intins !

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Nici vorbã! Jandarmeria are instrucţiuni clare sã verifice strict existenţa permisului Anpa (alb sau albastru, dupã caz).

   Reply

 • Avatar

  Duca Ionel

  |

  Treaba se interpreteaza astfel: toti cetatenii romani au dreptul sa pescuiasca in apele publice. Dar trebuie sa existe firesc si o contraprestatie : sa curete locurile de pescuit de gunoaie de exemplu. Si pentru a se organiza organizat o activitate de contraprestatie, legile tarii prevad asocierea . Ce realizeaza asociatiile trebuie platiti anumiti oameni sa faca treaba. De aceea se cotizeaza acolo la asociatie.
  Ce fac asociatiile… Vina o poarta cine altii decat membrii asociati ?. De ce nu se organizeaza anumite activitati daca membrii asociati ar hotara intr-o adunare generala ?.

  Reply

 • Avatar

  Mihaita Nicolae

  |

  Salut Sorin! Am dat de blogul tau in cautarea informatiilor despre permisul de pescuit ANPA, cel albasta si cel alb, pot sa zic ca aici am gasit raspunsuri la multe intrebari pe care le aveam. Am totusi o intrebare. M-am interesat unde sa imi fac un permis de pescuit alb (pentru ca nu inteleg de ce cel albastru nu se mai da), este vorba despre AVPS Acvila, care are ca si luciu de apa raul Dambovita – limita judet (ce inseamna limita judet?) si lacul Snagov – Peris – Gruiu (asta inseama ca pot sa pescuiesc intre orasul Peris si orasul Gruiu? din cate am vazut pe harta cam atat este lacul Snagov). Intreb asta pentru vreau sa ma duc impreuna cu un coleg de munca la un streetfishing dupa munca pe Dambovita, si am vrea sa fim cat de cat legi in acest sens. Nu vreau sa ne prinda nea’ Ion si sa ne dea vreo amenda. Multumesc frumos si astept un raspuns din partea ta!

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Salut Mihãiţã,
   Încerc sã-ţi explic simplu şi concis:
   1. Permisul albastru nu se mai elibereazã pentru cã nu se mai tipãresc noi exemplare (cele tipãrite deja s-au epuizat…);
   2. Te duci la orice asociaţie vrei tu (care are ape atribuite), plãteşti taxa anualã de membru şi ceri talonul Anpa alb. El îţi dã dreptul legal sã pescuieşti pe orice apã atribuitã din România. Sigur cã existã Ajvps-uri care-ţi vor cere taxe abuzive în plus. Rãmâne la latitudinea ta dacã le plãteşti sau nu. Pentru ca nea Ion sã te poatã amenda, trebuie sã reprezinte statul român. Reprezentanţii statului român au instructaj clar – verificã doar existenţa permisului Anpa!
   Citeşte şi celelalte mesaje.
   Numai bine!

   Reply

   • Avatar

    Mihaita Nicolae

    |

    Multumesc frumos pentru raspunsul prompt, a fost o placere sincer sa citesc tot feluri de pareri legate de aceste permise. O zi buna!

    Reply

 • Avatar

  Daiel

  |

  Salutare. Mai este putin si se termina probabil perioada de pescuit. O intrebare as avea. Pentru raul Teleorman este nevoie de cel de la ANPA?(am citit ca nu se mai tiparesc) (ptr ca mi-as lua cateva zile de concediu si intr-una din zile vreau sa ma duc la pescuit); sau, daca ma inscriu la o asociatie, platesc taxa lor, imi da si permis anpa si celelalat permis? Mai exact, cum ar trebui sa fac? Iti multumesc anticipat pentru timpul acordat.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Dacã e apã atribuitã unei asociaţii – carnet de membru + anpa alb.
   Dacã e neatribuitã – anpa albastru.

   Reply

 • Avatar

  Stan marian

  |

  Am permis albastru eliberat de ANPA si vreau sa pescuiesc pe Dunăre in zona Oltenița , ce alt ceva îmi mai trebuie ( taxa la ajvps sau la trezoreria de sector ) in afara de cele de la politia de frontiera , mersi frumos

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Permisul albastru si PG de la politia de frontiera pe raza careia vei pescui. In rest, acte pentru motor, pentru barca, permis de navigatie – daca e cazul. Nimic altceva!
   Fir intins!

   Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Sunt niste posturi foarte calde cu responsabilitati (reale) aproape de zero.

   Reply

 • Avatar

  Gaspar Ferencz

  |

  Si pe mine m au linistit telefonic cei de la asociatia din cluj ca pot pescui cu carnetul.Ce bataie de joc ce porci ce gunoaie.Mi au luat numa bani.

  Reply

Lasă un comentariu