TotPescuit

Cum să faci poza perfectă

Suntem pescari. Știm cu toţii că pasiunea asta e musai să fie imortalizată. Din vanitate, obișnuinţă, din drag de pești sau grijă de posteritate. Poze cu pești sunt la tot pasul. Mai mari, mai mici, mai în sânge sau mai bine făcute, tot poze sunt. Ai prins un pește și vrei să-i faci poza perfectă? Ascultă-mă bine!

N-o să-ţi vorbesc astăzi despre lumină naturală, încadrare și alte chichiţe fotografice. Îţi scriu simplu, ca de la pescar la pescar.

Mă uitam într-una din zile pe net. Văd o poză cu un pește imens. În fundal, un pescar mititel zâmbește forţat. Pesemne că știe ceva ce noi nu știm. Sau tocmai a făcut o întindere. Are să ne arate mai multe fotografii. Toate la fel. Peștele mare, împins spre aparatul foto, el schimonosit. Nu știu de câte ori a șters de mucus obiectivul camerei. Nici dacă e sponsorizat de fastum gel. La hashtag-uri nu era trecut. În fine, mi-a dat de gândit…

Ai prins un pește mic? Nu-i nimic! Pe praful ăsta, e bine că l-ai prins și pe ăla!

Dacă vrei să pară mare trebuie să te întinzi. Mult. Cu cât ești mai lung în braţe cu atât iese mai bine poza! Dacă ești ghinionist ca mine și nu ai braţele suficient de lungi ţi se trage de la părinţi. Știu pe cineva care poate remedia problema noastră genetică.

Tipul e rezident la Medicină. În timpul liber construiește lansete și mi-a zis că ne poate pune o prelungire de carbon pe membrele superioare. Se laudă că operaţia e minim invazivă. Dacă n-ai încredere, poţi să aduci carbonul de-acasă. Lucrează și cu materialul clientului. Cred c-o să apelez la el. Așa o să pot și eu să fac poze reușite. Hmm, numai să nu mă prindă vreo furtună…la naiba – nu riști, nu câștigi! Doar v-am zis că sunt pescar extrem, nu?!

Ar mai fi o variantă…un selfie stick pescăresc. Se agaţă peștele de băţ și se ţine cât mai departe de pescar. Pentru o poză reușită, recomand să nu fie mai scurt de trei metri. Nu vreau să par vulgar, dar prea lung nu există. Gândiţi-vă la asta ca idee de afacere! Când porniţi producţia, vreau cotă parte!

Lumea e mare și am trăit să văd și erori de împingere. S-au întâmplat chiar și la case alese. Pești împinși în lateral…niște amatori! Din experienţa mea, împinsul în lateral (stânga sau dreapta) nu îmbunătăţește efectul artistic. Nu recomand!

Ai prins un pește mare? Unde??? ?

În cazul ăsta, nu te lăcomi. Grandomania pescărească nu dă bine. Nici în poze, nici pe apă. Trebuie împins puţin în faţă, nu zic nu, dar nu mult…cât să zici „ei lasă”. Cu timpul, vei învăţa exact când și cât să împingi. E o chestiune ce ţine de experienţă… ?

Un capitol aparte e fotografia de interior. Se practică și cu pești mici și cu mari. Dacă te pozezi în casă cu un pește mic, partea bună e că apar în fotografie și alte elemente ce pot lua prim-planul. O răpire din Serai, o gresie montată la boloboc, niște chiloţi uitaţi pe etajeră – înţelegi unde bat…Scapi de criticile legate de dimensiunea peștelui!

Un alt avantaj al fotografiei de interior e că te scapă de inhibiţii. Parcă altfel e când pozezi la bustul gol…Te simţi în largul tău, te simţi acasă și vrei să ne-o arăţi și nouă. Peștele e deja în plus. Ești doar tu și aparatul foto. Dacă pui și puţină muzică s-ar putea să te simţi ca la o ședinţă foto Sports Illustrated 2018…

Până data viitoare vă las cu imaginea asta în minte și vă spun că vă puteţi abona la newsletter-ul totpescuit.ro Aici (în partea de jos a paginii). Dacă vă place blogul meu spuneţi-le și prietenilor voștri despre el.

Etichete:, , , , , ,

Trackback de pe site-ul dvs.

Comentarii (4)

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Salut Radu-Dan,
      folosesc Canon 1300D. 🙂 Il conectez la telefon si-mi fac pozele singur. Sport extrem – am mai zis-o! 🙂

      Reply

  • Avatar

    beny

    |

    felicitari pentru articole,mereu le savurez cu placere!

    Reply

    • Avatar

      Sorin Tot

      |

      Multumesc! Ma bucur ca iti plac. Te salut!

      Reply

Lasă un comentariu