TotPescuit

5 Lucruri care te pot face un pescar mai bun

Zic unii că sunt clarvăzător…pentru că văd lucrurile destul de clar. ?

Alţii mă-ntreabă de ce nu „emit informaţie utilă”, de ce nu fac și eu ca X și Y – să spun CU CE am prins. Ce poate fi mai ușor?!…Dar ţi-e de folos informaţia asta? Ce-i mai util: să-ţi spun cu ce am prins eu peștele meu sau să-ţi spun UNDE să-l cauţi și CUM să-l prinzi tu pe al tău? Gândește-te la asta.

Marketingul sălbatic din zilele noastre produce efecte secundare. Foarte mulţi pescari au dotări pe care nu știu cum și când să le folosească. Lucrurile complicate generează confuzie. Ajung să se uite în trusă ca curca-n lemne.

Pescuitul nu e despre scule. Sigur…sculele sunt frumoase, ne ajută, ne gâdilă orgoliul, ne fac să uităm cât de puţin pescuim de fapt, dar nu ele sunt în centrul atenţiei. Pescuitul e despre cât de bine cunoști peștele pe care vrei să-l prinzi. E despre biologie, despre apă și, mai presus de toate, despre minte.

Cel mai important lucru în pescuit e să gândești. După ce faci asta, nălucile, boilies-urile și muștele din trusa ta vor prinde viaţă. Citește despre pești și pescuit, informează-te, bagă totul prin filtrul raţiunii și-apoi aplică ce funcţionează pe apele tale.

Să nu pescuiești întotdeauna la fel. Cu toţii am trăit lucruri pe apă care-și pun amprenta asupra noastră ca pescari. În ziua cutare, pe locul cutare, cu năluca / musca / nada cutare – am făcut istorie. ? Data viitoare, dintr-un reflex pavlovian, încerci să retrăiești experienţa. Ţine minte exprimarea, că fix aia e: istorie! Pescuitul nu se repetă decât rar. Poate și de-aia e atât de frumos.

Pe apă e invers decât în nebunia lui Einstein – dacă faci mereu același lucru ai parte de rezultate diferite (de regulă proaste!). Atâtea variabile se schimbă de la o partidă la alta (nivelul apei, transparenţa, temperatura, presiunea atmosferică ș.a.m.d), încât e musai s-o iei mereu de la zero și să faci ajustări (mai mici sau mai mari) de fiecare dată.

Pescuiește cât de mult poţi. Sigur că acasă poţi face planuri, strategii, dar când tragi linie pescuitul nu e muncă de birou. Contactul cu apa și cu peștele e foarte important în dezvoltarea oricărui pescar. Așa înveţi pescuit chiar și fără să vrei. Dacă stai foarte prost cu timpul, nu-ţi seta așteptări mari când ieși pe apă – n-o să le atingi și-o să fii dezamăgit.

Indiferent cât de mult sau puţin pescuiești, fă-o relaxat. Păstrează-ţi o atitudine pozitivă – așa vei lua decizii inspirate în timpul partidei, iar șansele de-a rămâne cu un gust bun în minte, cresc. Nu ești tu când pescuiești stresat!… ?

Ne plângem de ghinion pescăresc (și cu rost și fără rost!), dar nimeni nu face nimic în legătură cu asta. Ok, o să-ncep eu!

Sorin Tot – Clarvăzător. Citesc în nadă. Dezleg ghinioane pescărești. Te scap de urări de baftă. Desfac peruci. Întorc la pescar orice pește ratat în maxim 24 de ore. Apelaţi cu încredere. Nu cer și nu ofer seriozitate.

P.S. Vă puteţi abona la newsletter-ul totpescuit.ro Aici (în partea de jos a paginii). Dacă vă place blogul meu spuneţi-le și prietenilor voștri despre el.

Etichete:, , , , , ,

Trackback de pe site-ul dvs.

Comentarii (14)

 • Avatar

  cezar jeflea

  |

  Apropo de stres,vinerea trecuta noaptea am prins sase din sase atacuri,sambata noaptea am iesit si cu nevasta dar ghinion,ma asteptau la pensiunea de pe malul apei fotbalistii de la nus’ ce rahat echipa de fotbal,castigasera,au scos gazdele doua boxe de marimea unui frigider pe terasa pt. ca trebuia sarbatorit ce mama dracu,25 de vuvuzele rasunau de tremura luciul apei,la 20 m alta pensiune,nunta cu muzica populara cantata fals ,am dat de ei,am avut patru atacuri si n-am intepat nici unul imi tremura lanseta in mana de nervi si am plecat acasa cu gandul la articolul tau despre salaii manelisti.Te salut cu respect frate Sorin?

  Reply

  • Avatar

   cezar jeflea

   |

   Am uitat sa precizez ca la boxele cele mari erau manele nicidecum Pink Floyd si asta mi-a accentuat nervozitatea

   Reply

   • Avatar

    Catalin Gutu

    |

    No, Cezar, trebuia sa te linisteasca si pe tine ceva 🙂 Esti unul dintre putinii oameni pe care ii stiu sa pescuiasca noaptea dupa salau 🙂 .Daca i-ai ratat, macar stii ca-s acolo. Eu pe asta ma ghidez. Azi ii ratez, maine trec apa prin ciur unde am ratat. 🙂

    Reply

    • Avatar

     cezar jeflea

     |

     Catalin draga,poa’ sa ploua,poa sa ninga,sa fie si „araglie”,eu nu ma dau inapoi doar cand dau de taranoi?

     Reply

   • Avatar

    Sorin Tot

    |

    De înţeles starea de nervozitate si implicit rateurile. Te iertãm! ??

    Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Ai parte de nopţi fierbinţi, Cezar…??
   Şi eu te salut! ?

   Reply

   • Avatar

    cezar jeflea

    |

    Vineri noapte la cub Sacher,tot pe malul apei ,cu ponton,piscina,fete frumoase la bara,muzica buna am impuscat 6 bucati,dupa ce s-a luminat si dracii incepusera sa se retraga in larg am luat doua cafele bune impreuna cu colegul Alex care a prins trei bucati dintre care unul tare zdreavan si am savurat o partida de vis plina de stele si adrenalina,sambata nu mai calc in zona aia

    Reply

 • Avatar

  Tibi

  |

  Ai dreptate , nebunule frumos si clarvazator !! 😀 Sigur ca , sunt atatea variabile intr-o iesire la pescuit si atatea neprevazuturi , incat , partidele ( reusite !! ) , tip sablon , nu exista !! Tocmai asta , face frumos pescuitul !! Cu conditia sa nu mergi setat , ” la pomul laudat ” si cu fixatia ca , azi vreau sa prind peste iar , daca nu-l prind , e o tragedie !! Nu , azi vreau doar sa pescuiesc , sa ma relaxez in mijlocul naturii , sa socializez sau sa beau o bere , linistit , pe un mal de apa , alaturi de prieteni !!! Pestele prins , e bonus !! Sigur ca , toti ne dorim capturi ( cat mai mari !! ) , pe care sa le imortalizam in fotografiile cu care apoi ne laudam pe ” feisbuc ” !!! No , asta e putin mai greu si nu reuseste , totdeauna !! Pentru asta , exista clarvazatorii !! Apropo , te rog sa ma notezi si pe mine la programari !!! Salutari de pe plaiuri muresene !!

  Reply

  • Avatar

   Catalin Gutu

   |

   Tibi, eu cand vreau sa prind peste, merg pe privat. Cand vreau sa pescuiesc, merg pe salbatic 🙂 E o chestie care mi s-a intiparit in minte de cand sunt in Bucuresti. Inainte, doar pescuiam, 100% salbatic 🙂

   Reply

   • Avatar

    Tibi

    |

    Catalin , nu te pot contrazice !! …….din pacate !! :'(

    Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Ai dreptate, Tibi. ?
   Te-am notat! ??
   Te salut!

   Reply

 • Avatar

  Ciprian Moisa

  |

  Ești nebun ?, omule, ți-a mai zis cineva asta? Nebun, dar o nebunie dulce, o nebunie aparte, nebunie care scoate din om la iveală ESENȚE NEBĂNUITE! MULȚUMESC! ? ??

  Reply

Lasă un comentariu