TotPescuit

Peștele fără oase – H206

Multă lume m-a întrebat de-a lungul timpului dacă peștele prins de mine are oase, dar ideea mi-a venit de la nevastă-mea. Nu mai vrea să mănânce decât șalău și biban. De altceva nici nu vrea să audă. De atins, nu se atinge nici de ăia. Vă spun sincer că m-am săturat de filetat pește.

Am ajuns acasă într-o seară de la pescuit. Rupt. Știţi oboseala aia cruntă care te cuprinde după o partidă de pescuit. Nu o regreţi niciodată…Doamne ferește! Dar te face să vrei să dormi ca un prunc. Scot șalăii din rucsac. Ei se uită la mine, eu la ei. Nimeni nu vrea să facă primul pas. Atunci mi-a căzut fisa! Ca mărul lui Newton. Sunt Inginer piscicol, ce naiba! Dacă nu rezolv eu problema asta, nu o rezolvă nimeni!

În noaptea aia, în loc să dorm somnul ăla de prunc nevinovat, n-am avut stare. Am dormit ca pe cârlige. Nu știu dacă am pus geană pe geană vreo două ore. A doua zi, plin de adrenalină și cafea, am început lucrul. Am un prieten din copilărie care a emigrat în America. Lucrează la NASA. Pe el l-am sunat primul. Mi-a trimis toată aparatura de care aveam nevoie.

Soţia mea (pe care o pup aici că mi-a fost muză), a fost de acord să transform apartamentul în laborator de lucru. În a treia zi, folosind echipamentul din America, am reușit să creez gravitaţie zero în apartament. Pe primii pești fără oase i-am pierdut din cauza asta. Erau instabili, i-am scăpat din mână și s-au lipit de parchet. N-am reușit să-i mai dezlipesc nici cu șpaclul.

Dacă vezi ce-i la noi în casă te îngrozești! Plutim toţi trei și peștii ca niște baloane. Noaptea dormim pe tavan. Mai rău e când trebuie să-l prindem pe ăla mic să-l punem la somn. E alunecos și levitează cel mai bine dintre noi.

Să revin la subiect. Am zis că peștele fără oase trebuie să fie o combinaţie perfectă pentru piaţa din România. Pentru piaţa internă l-am gândit. Nu-l dau la export. Şi, ca să fie perfect atât pentru consumator cât și pentru pescari, m-am gândit așa…Trebuia musai să fie hibrid!

Cu greu am reușit să hibridez fitofagul, șalăul, bibanul și somnul. Peștele meu fără oase e o combinaţie a lor – l-am botezat H206. Am pus fitofagul ca să nu fie nevoie să-i dai mâncare. Să crească singur mare. Și să fie ieftin. Șalăul – ca să-i dea puţină nobleţe și carne albă. Bibanul – ca să tragă repede, să fie pe gustul pescarilor. Și somn – ca să nu aibă solzi. Gata cu solzii de pe faianţă!

Un ultim retuș o să-i mai fac lui H206. Înspirat de succesul salamului în România, atât la raft cât și pe piaţa muzicală, am zis că trebuie să fac tot ce-mi stă în putinţă ca peștele meu revoluţionar să fie de forma unui salam. Lung și rotund la capete. Va fi lung ca să dea bine în poze. Să fie bun și pentru pescari, nu doar pentru gurmanzi. Va fi rotund la capete ca să fie prietenul consumatorului. Dacă vrei tai din el, dacă ești grăbit – muști direct. Și pentru pescari e rotund la colţuri – ca să nu mai spună unii că nu încurajez sistemul prinde și eliberează! E alunecos ca săpunul.

Vreau să trimit câte o pereche de pești fără oase fiecărui patron de lac din România. Dacă ajunge în lac sau pe farfurie – e treaba lor. Eu am conștiinţa împăcată. Bineînţeles că în primul rând o să populez lacul meu! V-am zis de el.

Când mă gândesc de câtă vreme îl așteaptă piaţa din România pe H206 mă trec fiori reci pe șirea spinării. Așteptarea a luat sfârșit. De mâine îl găsiţi în marile lanţuri de magazine. În limita stocului disponibil.

PS Are oase?!?…Nu! Acesta este un pamflet dezosat. N-ar trebui să stea în gât nimănui.

Vă puteţi abona la newsletter-ul totpescuit.ro Aici (în partea de jos a paginii). Dacă vă place blogul meu spuneţi-le și prietenilor voștri despre el.

Etichete:

Trackback de pe site-ul dvs.

Comentarii (8)

 • Avatar

  Dan Ionel

  |

  Scris exact pe placul meu. Să mai scrieți că bine faceți!

  Reply

 • Avatar

  LUCIAN NEGREA

  |

  Altfel începe ziua, după ce citesti un articol scris cu umor fin , de calitate, asa cum găseam când eram doar un pusti , în revista „URZICA”, si mai târziu în „ACADEMIA CATAVENCU”.
  Îți mulțumesc pt starea de binedispozitie pe care mi-ai dat-o…
  Cu intrebarea”Domnu’ da’ …pestele ăsta are oase? m-am întâlnit si eu frecvent , din postura de vânzător de pește…
  Nu stiu cum răspunzi tu, dar eu le răspund în funcție de starea mea de moment…
  Unora le spun că are multe si-s periculoase, si că nu cumva să folosească tacâmuri, ci doar prima „furculița” a omenirii, adică mâna…
  Altora le confirm ce vor să audă, si anume că, au doar câteva, iar carnea stă asa…susținută doar de coloana vertebrală…
  O să râzi….mulți m-au crezut !!!
  Oricum, dacă-l faci, fa-l „parizer” XXXXL , ca să-ncapa si fitofagu’ ăla de care ziceai….si trimite-mi si mie unu….????

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Deci te-ai confruntat cu întrebarea, hmm?…
   Oamenii te-au crezut pentru că eşti domnu’ injinier şi ai prezentat bine produsul.
   Ooo…vezi ce înseamnă să ai cititori de calitate?!…PARIZER!!!???

   Reply

 • Avatar

  Claudiu

  |

  Ai omis sa scri ca te -ai trezit in bucătărie ti-ai ridicat capul de pe masa , trecusera 15 minute. Ai sarit ca ars si te-ai apucat de curatat Salaii ca a doua zi suna ceasul.??

  Reply

 • Avatar

  Cristina

  |

  Ca întotdeauna ,o mare plăcere să-ti citesc povestioarele.Felicitari și cât mai multă inspirație și pe viitor ??

  Reply

Lasă un comentariu