Vobler Rapala

Fisa captura ANPA 2019

Fișa de captură, parte integrantă a permisului Anpa 2019 pentru Dunăre, se trimite la adresa de email fisacaptura@anpa.ro sau la sediile teritoriale Anpa.

Fișa de captură, parte integrantă a permisului Anpa 2019 pentru ape contractate, se trimite la Asociaţia de pescari care a eliberat permisul dumneavoastră.

Conform prevederilor Ordinului MADR nr. 60 / 08.03.17 pescarii recreativi au obligaţia de a raporta către Anpa, anual, situaţia capturilor realizate prin pescuit recreativ. În stil pur românesc, din punct de vedere legal (!) nu există nicio sancţiune prevăzută în cazul în care un pescar nu trimite fișa de captură.

Dar, să nu uităm niciodată în ce ţară trăim!…Pentru a nu deveni victimele unui abuz, vă sfătuiesc prietenește să trimiteţi fișa de captură. În caz contrar, unii dintre noi s-ar putea trezi, în viitor, fără permis de pescuit.

Pentru că am primit multe întrebări în sensul ăsta, fac precizarea că fișa de captură se trimite chiar și în situaţia în care nu aţi pescuit / nu aţi prins nimic în anul 2019 pe apele naturale. Se completează ca atare și se trimite.

Un alt aspect anormal e faptul că, din punct de vedere legal, fișa de captură nu responsabilizează în niciun fel Anpa și Asociaţiile care au ape contractate. Fiţuica asta creează obligaţii doar pentru pescari.

Dacă eu, pescar recreativ, îmi fac datoria și trimit fișa de captură…tu, Anpa / Asociaţie, ce faci cu datele colectate? Nu ai nicio obligaţie care derivă de aici?!…E vorba doar despre birocraţie fără rost?

Ce ziceţi: o fi bine?

P.S. Ţi-a placut ce-ai citit? Atunci abonează-te la newsletter-ul totpescuit.ro Aici (în partea de jos a paginii).

Trackback de pe site-ul dvs.

Comentarii (10)

 • Avatar

  serban

  |

  Fisele acestea sunt cerute pentru statistică: să ştie ANPA si asociaţiile ce s-a capturat si cat cat peste ar trebui repopulat. Daca nu se are in vedere reăpopularea atunci măcar se poate modula paza in funcţie de capturi si observatiile pescarilor (de exemplu X scire că abia a prins cate un peste sau doi la cateva iesiri si a vazut multi braconieri cu plase, gunoaie pe mal, balastiere etc Asa ca ANPA va cere asociattilor sa puna paza ca altfel le anuleaza contractele. Da, asa ar trebui să le zică dar nu o face. Că nici ea pe Dunăre nu prea face pază. Sau ppoate stabili zone interzise pentru refacere…de pildă intre km 320 şi km 333 din dunăre timp de un an sau doi nu se pescuieste deloc, nici sportiv nici comercial. Si ajvepeserurile ar putea decide asta, sa inchidă cativa afliuenti unde puii de peste să se dezvolte. Dar mă tem că nu se face asta…decat să dau 100 pe an unei asociatii care nu face nimic as da 300 uneia care populează si păzeste…

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Eu aș prefera să-i dau statului o taxă anuală pentru toate apele publice!

   Reply

   • Avatar

    serban

    |

    Da, ai dreptate Sorin, o taxa data statului, gen 200-300 pe an si el sa asigure paza si unde e cazul repopularea. Tu stii mai bine decat noi, oare sunt in UE și țari unde apele nu apartin asociatiilor ci statelor? Ma refer la rauri, nu la balti, ca alea sunt adesea private. In Franta si Italia, Germania stiu ca sunt asociatii si ca exista un timbru federal pe care il platesti si ai reciprocitate pe un departament intreg (Franta). Deci se poate pescuit sportiv pe rauri si fara asociatii?

    Reply

    • Avatar

     Sorin Tot

     |

     Având în vedere situația de la noi, ar fi indicat!

     Reply

 • Avatar

  Sorin Gavrila

  |

  Fac pe dracu cu aceste fișe, păi ce noi aveam asociații? (vorbesc de sudul țării nu cunosc situația în alte părți) De exemplu gura de vărsare a Jiului în Dunăre este braconată la greu în timpul prohibiției, se scot tone de pește (nu exagerez absolut deloc) în fiecare an, toate „asociațiile” știu aceste locuri fierbinți dar nu fac absolut nimic, alt exemplu este când depune crapul prin zonele inundate și atunci se scot cantități imense de pește și la fel nu se face nimic.. Pot da sute de exemple dar ce speranță să mai ai dacă nu s-a schimbat nimic în 30 de ani, ba chiar s-au înrăutățit lucrurile…

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Din păcate, cu foarte puține excepții, la fel e peste tot prin țară…

   Reply

 • Avatar

  tavirustic

  |

  eu am trimis cam 9 foi de captura si ia ganditiva la cati pescari sunt in Romania angajatii de la ANPA pot procesa atata informatie?

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Există exemple prin vecini. Dacă sunt bune, trebuie urmate.

   Reply

 • Avatar

  Doc

  |

  Poate mai înființează ANPA ul un departament bine plătit din bani publici ca să ne contabilizeze fișele, că pe băieții cu RENEL ul și cu monifilamete de pescador oceanic nu-i văd s-au se fac că nu-i văd.Din ianuarie am trimis fișa de 8 ori și nu am primit nici o confirmare .Deci ,bătaie de joc tipic românească.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Poate…
   Nu vine nicio confirmare. Stați liniștit, fișa dvs a ajuns.

   Reply

Lasă un comentariu