Permise de Pescuit ANPA 2023 Online
În anul 2023 vor exista 3 tipuri de Permise de pescuit ANPA online:
- Permisul de pescuit ANPA 2023 pentru Dunăre cu braţele sale și apele necontractate din România;
- Permisul de pescuit ANPA 2023 pentru Marea Neagră;
- Permisul de pescuit ANPA 2023 pentru apele contractate din România;
Permisul de pescuit ANPA 2023 valabil pe Dunăre cu braţele sale și apele necontractate din România se poate obţine online începând cu data de 01.01.2023, direct de pe site-ul ANPA. Aveţi link-ul, aici: https://permisepescuit.anpa.ro:19443/
Permisul de pescuit ANPA 2023 pentru Dunăre cu braţele sale și apele necontractate din România este valabil pe 3 categorii de ape publice din România: Dunărea cu brațele sale, apele necontractate din România și apele publice de munte.
Având în vedere faptul că există mulţi pescari interesaţi de obţinerea permiselor de pescuit ANPA 2023 online, ANPA ne roagă să avem răbdare în primele zile din 2023 pentru a nu suprasolicita site-ul instituţiei, dând asigurări că există suficiente permise pentru toată lumea.
În situația în care veți pescui pe ape publice care constituie frontieră de stat, pe lângă permisul ANPA 2023 aveți nevoie de o viză din partea Poliției de frontieră pe raza căreia veți pescui. Pentru fiecare județ aflat la graniță, aveți nevoie de câte o viză (ex. Pescuit în CS și MH = Permis ANPA online Dunăre 2023 + viză Poliția de frontieră CS + viză Poliția de frontieră MH). Viza se poate obține fizic, de la sediul Poliției de frontieră sau online, de pe site-ul instituției: . Viza este valabilă 1 an de zile DIN MOMENTUL OBȚINERII (ex. februarie 2023 – februarie 2024).
Permisul de pescuit ANPA 2023 pentru Marea Neagră se poate obţine online, începând cu data de 01.01.2023, direct de pe site-ul ANPA. Aveţi link-ul, aici: https://permisepescuit.anpa.ro:19443/
Permisul de pescuit ANPA 2023 pentru apele contractate din România se poate obţine doar prin intermediul unei asociaţii de pescari, după data de 01.01.2023. Așadar, pentru a obţine acest tip de permis, luaţi legătura cu ce Asociaţie doriţi, iar aceasta va solicita online (după data de 01.01.2023), un permis de pescuit ANPA 2023 pentru dumneavoastră. Deținătorul unui permis ANPA 2023 valabil pe apele contractate din România poate pescui, în condițiile legii, pe TOATE apele contractate din țară.
Posesorii permiselor de pescuit ANPA 2023 obținute online vor putea pescui legal pe apele indicate cât se poate de clar în denumirea fiecărui tip de permis ANPA 2023. Spre exemplu, permisul de pescuit ANPA 2023 pentru apele contractate din România e valabil strict pe apele contractate din ţară, nefiind valabil pe Dunăre sau Marea Neagră ș.a.m.d. Permisul de pescuit ANPA 2023 este netransmisibil și e valabil doar însoţit de actul de identitate care a stat la baza emiterii acestuia.
În situaţia în care nu știţi dacă apa pe care doriţi să pescuiţi este contractată sau necontractată, aveţi listele habitatelor piscicole naturale contractate / necontractate din România, aici (puţin mai jos pe pagină, scris albastru): http://www.anpa.ro/?cat=3
Permisele de pescuit ANPA 2023 enumerate mai sus NU sunt valabile în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Permisele 2023 de pescuit / acces auto / acces naval / acces turist valabile pe teritoriul Biosferei Delta Dunării se vor obţine online, direct de pe site-ul Rezervaţiei: http://www.ddbra.ro/
Dacă ai găsit informații utile pe TotPescuit.ro ai putea să te abonezi Aici (în partea de jos a paginii) pentru a fi mereu la zi cu toate știrile importante din pescuitul românesc.
Trackback de pe site-ul dvs.
Nastasa Paul Ovidiu
| #
Mulțumim pt. Tot ceea ce faci. Până la urmă, râul Prut este contractată sau nu? S-a anulat vechiul contract?
Reply
Sorin Tot
| #
Contractele dintre Anpa si Asociatii sunt inca valabile.
Reply
nickhope
| #
N-am mai pescuit de multa vreme pe rau. Foarte interesante informatiile. De-abia astept sa le aplic. Exista vreo diferenta in abordare intre anotimpuri ? Si mai am o intrebare: tactica asta poate fi aplicata si pe balta daca conditiile de adancime a apei in propierea malului sunt cele aratate in articol ?
Reply
Sorin Tot
| #
Functioneaza in orice anotimp.
Reply
Andronic
| #
Simplu și la obiect ?mulțumim ?
Reply
Sorin Tot
| #
Cu drag.
Reply
Doc
| #
Oare au renunțat la aberațiile din noua lege a pescuitului gen , hai să-i jumulim de bani pe fraieri făcând permisul cu plată și mai ales școala de pescar sportiv ?❓
Reply
Sorin Tot
| #
Deocamdata e pusă pe pauză.
Reply
Daniel
| #
sa inteleg ca acele „permise” platite la diverse asociatii sunt platite degeaba ? 🙂
Reply
Sorin Tot
| #
Nu sunt permise, sunt cotizatii anuale de membru. Nu sunt obligatorii din punct de vedere legal. Doar UNA e obligatorie ca altfel nu poti lua permisul Anpa pentru ape contractate.
Reply
Mari
| #
Sănătate!
Chiar s-a terminat cu prostia de a fi obligat să plătești la „n” asociații ca să poți pescui pe orice apă contractată din țară, dacă plătești deja unei asociații din județul tău?
Reply
Sorin Tot
| #
Legal, da.
Reply
Pop Claudiu
| #
Salutare ,
gasim undeva in vreo lege unde se precizeaza acest lucru ?
Multumesc
Reply
Sigavan
| #
Bun să înțeleg că dacă vizez permisul și primesc și acea chitanța cum cam plătit pot merge cu acel permis(carnet de membru,,,și chitanța)pe tot Raul Someș,,,,sau numai în dej,,,,,că aici așa a fost până acum,,,,numai în oraș aveai voie
Reply
Sorin Tot
| #
Carnetul de membru, chitanta si alte asemenea NU SUNT PERMIS DE PESCUIT. Va trebuie un PERMIS ANPA 2023 PENTRU HABITATE PISCICOLE CONTRACATE (obtinut DUPĂ 01.01.2023!!!).
Reply
Rata
| #
Merge si pe Prut? Mulțumesc
Reply
Sorin Tot
| #
Permisul ANPA pentru habitate piscicole contractate, da.
Reply
Stelian stancu
| #
Același permis recreativ ,este valabil și pe riul Olt?
Reply
Sorin Tot
| #
Permisul ANPA pentru habitate piscicole contractate cu numele dvs si CNP, da, e valabil si pe Olt.
Reply
Gicu
| #
La AJVPS Constanța canalele navigabile apar ca,contractate, pe de altă parte ACN(Agenția Canalelor Navigabile) nu permite pescuitul recreativ și accesul pe habitatele menționate. La contractare AJVPS Constanța a prezentat și agrement-ul cu ACN?? Din această dilemă cine ne scoate?? Ce valabilitate juridică mai are permisul eliberat de AJVPS??
Reply
Sorin Tot
| #
Nu cunosc speța, imi pare rau, dar nu va pot ajuta…
Reply
Gino
| #
Daca ai permis ANPA pentru ape necontractate si pe cel de ape contractate pe Bucuresti de ex, si te duci la pescuit in alt judet sau pe o apa de munte administrata de Romsilva si vin jandarmii in control sa-ti dea amenda, cum justifici refuzul de a plati amenda? Stii cumva daca in cazul unui control de genul celui de mai sus (si nu ai permis pentru ape contractate) poti plati taxa direct la reprezentantul asociatiei/Romsilva care vine in control?
Reply
Sorin Tot
| #
În cazul în care ești victima unui abuz îi informezi că îi vei acționa în instanță. Vezi pagina de Facebook Aqua Crisius, una dintre puținele asociații din România care își informează corect membrii. Au pe an 10-15 cazuri de pescari sancționați abuziv prin țară și au publicat pe pagină toate deciziile instanțelor pe spețele respective. Rată de câștig 100%.
Reply
Gino
| #
Multumesc frumos pentru raspuns!
Reply
Catalin
| #
Da, se poate plati la romsilva / reprezentantul ei (daca face efortul de a ajunge pe malul apei…rar și f f rar). Deși în lege scrie că ai 2 variante: sedii sau malul apei. In mod normal jandarmii nu ar avea ce să caute în control la permise fara un reprezentant romsilva, in cazul ăsta (lac de munte). Pot sa vegheze la respectarea legii (braconaj, gunoaie, focuri periculoase, fir de lemne, tulburarea liniștii, etc), dar nu este vina pescarului că romsilva nu vine pe ape să elibereze permise, așa cum prevede legea. In celelalte cazuri, nu ar trebui sa controleze de ex. fara un reprezentant agvps sau ANPA, depinde „a cui” este apa… Dar la noi e „democrație”…toată lumea interpretează legea cum ii convine, adaugă la lege sau încalcă legea (vezi și situația permiselor ANPA eliberate de agvps-uri pt apele contractate, valabile doar pe apele unei asociații etc. Tot o hoție specific românească…).
Reply
Doc
| #
Salutare Sorine ?.Ce zici de noua găselniță cu aplicația de eliberat permise ❓. Trebuie să ai cont de email că să-ți de-a un nenorocit de permis ( câți au cunoștințele necesare ❓). Mi se pare o discriminare flagrantă.Apoi legislația de pescuit nu o știu organele alea competente ale statului dar alminteri un amărât care iese de câteva ori pe an să se relaxeze pe malul apei.
Reply
Gabriel
| #
Permisul ANPA este valabil atât pentru apele contractate de către asociația care a eliberat permisul, cât și pentru alte ape contractate de alte asociați pe BAZĂ de RECIPROCITATE.
Cam asta scrie în permisul de pescuit ANPA. Fără a face dovada RECIPROCITĂȚII cum dovedim că pescuim legal?
Mulțumesc
Reply
Cristin
| #
Spunemi te rog exact legea care imi da voie sa pescuiesc pe apele necontractate si contractate(rauri).In caz ca imi da amenda sa le bag legea sub nas.Multumesc.
Reply
Petre
| #
Apele montane concesionate catre Romsilva ce statut au si cu ce permis pescuim pe ele?
Reply
Sorin Tot
| #
Permisul ANPA pentru Dunare si apele necontractate din Romania!
Reply
Vaum Claudiu
| #
Dl. draga , ti-am trimis o intrebare / sugestie ; nu comunici cititorilor posibilitatea pescuitului pe Dunare la scrumbie si retinerea chinezilor ( ptr. care ai o aversiune declarata ) , in perioada de prohibitie , am cautat pe situl dumneavoastra , nu am gasit asa recomandare, e legal retinerea singer, novac si amur , prinsi accidental in pescuitul la scrumbie .
Reply
Sorin Tot
| #
Multumesc pentru completare!
Reply
Codin
| #
Domnule Sorin, trebuie sa informam cititorii ca 1. pentru permisul ANPA trebuie sa ai o adresa de mail ,sa faci un cont pe aceasta adresa. Nu se elibereaza decat un singur permis pentru o adresa de mail. Deci ,mergi singur la Dunare daca colegii tai de pescuit nu au calculator si nu nu se descurca cu tastatura 2. pentru eliberarea permisului de granita nu trebuie sa ai permis ANPA dar, nu sti pe malul Dunarii cine te controleaza.
Reply