Pentru că susţin iniţiativa Look Plus de a promova produsele și obiceiurile românești, Totvideoclipul zilei de azi s-a filmat în emisiunea Confidenţii. Am vorbit despre pește, pescuit și gătit românește. Le mulţumesc prietenilor de pe Look Plus pentru invitaţie.
Reţeta simplă cu păstrăv arată cam așa…
Ingrediente: păstrăv, spanac, ulei de măsline, sare, piper, lămâie.
Se curăţă păstrăvul, se condimentează în interior cu sare/piper și se pun două felii de lămâie în burta peștelui. Se pune într-o tavă unsă bine cu ulei de măsline și se bagă în cuptor cam 20 de minute. Se spală spanacul, se condimentează cu sare/piper și, pe când peștele e aproape gătit, se sotează într-o tigaie cu puţin ulei de măsline, aproximativ 3 minute, până se înmoaie. Când spanacul e aproape gata, se adaugă puţină zeamă de lămâie.
Se pune păstrăvul și spanacul pe farfurie și se savurează, românește, lângă un pahar de vin alb, ales după gust. Poftă bună!