Storm GO TO GRUB

Legătura dintre piţipoancă și pește

Mi-a zis nu demult un cititor că ar trebui s-o las mai moale cu articolele de atitudine. C-ar fi bine să scriu ceva mai lejer că sunteţi tare stresaţi și intraţi pe blogul meu pentru relaxare, nu ca să vă pun la treabă. Mi-a sugerat să vă dau ceva mai ușor, un articol după care se poate merge la culcare și visa frumos…

Pare-se că noi bărbaţii avem idei puţine și fixe. Când suntem și pescari, cu atât mai mult. Dacă-ţi plac sânii și peștii, logica bărbătească simplă te obligă, mai devreme sau mai târziu, să le combini. Pe modelul – cartofi cu carne. N-are cum să nu fie bun.

Cum altfel se explică faptul că de la mateloţii lui Ulise și până la curentul postmodernist de pe Instagram-ul de azi, pe fond nu s-au schimbat prea multe? Vrem același lucru: ţâţe și solzi. Dacă se poate, împreună!

Iniţial, s-a crezut că legătura dintre piţipoancă și pește e organică. Când a început totul, bărbaţii aveau ceva mai multă imaginaţie. Sirena era, în aceeași măsură, și piţipoancă și pește. Atunci a luat naștere conceptul de doi în unu’. De notat, că piţipoanca păstra totuși un pic de mister, căci era doar pe jumătate dezbrăcată.

Banul e ochiul dracului. Chiar și fără cod CAEN, despărţirea părea profitabilă. Circulând prin viu grai, mitul sirenei s-a transformat în piţipoancă de sine stătătoare și pește la fel. În etapa asta, un plus pentru pește, având în vedere că s-a dus naibii romantismul.

În zilele noastre, legătura dintre piţipoancă și pește dăinuie. Atâta doar că piţipoanca nu mai e deloc misterioasă și peștele e pe cale de dispariţie. Piţipoanca, nu! Din contră – e specie protejată.

Dacă ești pescar și mișuni pe reţelele sociale n-ai cum să nu dai, măcar o dată pe zi, peste combinaţia aia fatală de ţâţe și solzi care trezește marinarul din tine. De la poze deocheate repetate obsesiv, la calendare pescărești și hostese exhibiţioniste prin târgurile pescărești, legătura dintre piţipoancă și pește pare-a fi indisolubilă. Ca mascul feroce de calculator, când dai peste o astfel de poză nu mai ești surprins. Nici emoţionat. E doar cartofi cu carne. Dar când dai nas în nas cu gagica goală prin târg nu mai știi ce să crezi: se bucură să te vadă sau i se trage de la faptul cã e despuiată în luna martie?!

Legătura dintre piţipoancă și pește poate fi (rar, ce-i drept!) și de natură involuntară. Am promis cuiva că-i duc un pește proaspăt. Bat la ușă și-mi deschide altcineva. Eu: „Spuneţi-i vă rog că i-am adus peștele…”. Ea: „Maria!…Hai că ţi-a venit peștele!!!”…

Eu spun că se poate merge la culcare și visa frumos. Tu ce zici?

P.S. Ţi-a plăcut ce-ai citit? Atunci abonează-te la newsletter-ul totpescuit.ro Aici (în partea de jos a paginii). Dacă eşti în premierã pe blogul meu, vezi cã ai multe alte articole interesante Aici.

Fotografii: https://www.instagram.com/carponizer/?hl=en

Trackback de pe site-ul dvs.

Comentarii (12)

 • Avatar

  Andrei

  |

  Țâțe si solzi. Cartofi cu carne. N-are cum sa nu fie bun! ?

  Reply

 • Avatar

  Cristian

  |

  ?
  Combinatia va ramane clasica si va dainui peste veacuri fiind apreciata de pescari!
  Este ca si cum ai spune ca rasaritul, cand inca se ingana ziua cu noaptea s-ar putea „demoda” cumva!
  ………mereu mi-am dorit sa incerc o partida la pastrav dar nu am avut ocazia inca!☺☺☺

  Reply

   • Avatar

    Cristian

    |

    ???
    Cafeaua cam dulce de dimineata!

    Reply

 • Avatar

  adi

  |

  Frumos articol, Sorine! Stii, noi astia carora ne plac somnii, cum o fii, Țâțe cu…. muci ? nu suna asa rau,?
  Imi aduce aminte de un banc,
  Niste batrani la un pahar de vorba se apuca sa zica poante. Dupa ce spune fiecare cate una, ceilalți rad zicand : buna asta buna! Un batranel mai tacut se trezeste si el si zice dintr-o data: Pi**ă! toti tac, si odata zice unu: Da asta nu e poantă! iar el: nu, dar e bună!

  Reply

 • Avatar

  Vali

  |

  Țâțe si solzi. Nu ma deranjeaza deloc. 🙂 Nici pozele cu pitipoance si pesti de pe feisbuc nu-mi fac rau :)) Da’ e ceva care ma deranjeaza … 😛 Pozele alea prost facute cand tine fata in brate ditamai animalul de vreo 4-5 kile … sa zicem crap si langa ea o lanseta de aia ul de spin … 🙁 … Nu merge domle … nu merge :)) E ca si cum ti-ar aduce la masa o farfurie cu o bucata mare de ceafa si in loc de cartofi …. garnitura o boaba de strugure (ca tot e sezonul). Fain articol 🙂

  Reply

 • Avatar

  Cristian

  |

  Nu sint un pudibond, nici nu port icoana preacuvioasei Paraschieva, dar articolul mi se pare sexist și misogin pentru specia feminina și bărbații sunt reduși la stadiul de homo habilis, niște brute păroase care bălesc la trei stimuli primordiali, țîțe(de fapt …), bere și pește. Citeam articolul și îmi zgîiria retina, cuvintul pițipoancă,pur și simplu nu se potrivește în context, pentru mine piți sint pupezele de Mall, „vedetedele” de la emisiuni gen Antena star, etc. Articolul îți lasă impresia că toate sirenele din viața noastră au fost reduse la nivel de pițipoancă.

  Reply

  • Avatar

   Sorin Tot

   |

   Nu asta a fost intenția mea!
   Oricum, îţi mulţumesc pentru opinie.

   Reply

Lasă un comentariu